TPV:n kanssa Suomen-mestaruuden 1990-luvulla voittanut Miika Juntunen sai töitä – yrittää nostaa KPV:ta suosta, rekrytointi sai osakseen valtavan julkisen hämmennyksen

Viime syksynä 55 vuotta täyttänyt, pitkään tamperelaisessa jalkapalloilussa häärinyt puuhamies Miika Juntunen lanseerasi Tamperelaisen jutussa tuolloin kovan tavoitteen.

– Kyllä minä vielä meinaan valmentaa ulkomaillakin, Juntunen kommentoi lehtemme haastattelussa.

Ennen haastatteluhetkeä Juntunen oli suorittanut menestyksekkäästi UEFA:n määrittelemän A-lisenssin.

TPV:n mestaruusjoukkueesta vuodelta 1994 muistettava ja sen jälkeen monenkirjavasta taustavaikuttamisesta seuran ympärillä muistettava Juntunen on nyt saanut töitä. Mies alkaa nostaa Miesten Ykkösen pohjakastiin valahtanutta Kokkolan Pallo-Veikkoja ylöspäin: ja nimenomaan siis päävalmentajana.

KPV:n ratkaisuun on reagoitu maanantaina aikana ja yleisesti ottaen reaktiota voidaan luonnehtia sanalla hämmennys.

Juntunen yritti Tampereella 1990-luvulla myös lajin bisnespuolta, mutta lopulta kävi niin että TPV ry:n johto osti hänet ja myöhempien aikojen pääministerin Juha Sipilän ulos osakeyhtiöstä vuonna 1999. Pirkanmaalta ja Ylöjärveltä Juntunen muutti perheineen takaisin Ouluun 2000-luvun alussa.

Juha Sipilä on naimisissa Miika Juntusen siskon kanssa.

Juntunen on sittemmin tunnettu oululaisesta jalkapallosta ja varsin suoraviivaisista otteista. Varsinkin Juntusen tyyli hankkia joukkue täyteen ulkomaalaispelaajia on herättänyt monenlaisia reaktioita.

– Juntunen on tehnyt täysin järjestelmällistä ulkomaalaispelaajien ala-arvoista kohtelua jo usean vuoden ajan. Palkanmaksussa on ollut jatkuvia viivästyksiä, maksamattomista palkoista on tehty perusteettomia vähennyksiä ja pelaajasopimuksia on purettu yksipuolisesti, totesi Jalkapallon pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Markus Juhola Helsingin Sanominen haastattelussa lokakuussa 2015.

Juhola jatkaa arvosteluaan tuoreessa Helsingin Sanomien haastattelussa.

– Pahoin pelkään ensimmäisten kannanottojen perusteella, että valmennuksessa tullaan menemään vanhanaikaisella asenne ratkaisee -ajattelutavalla. Johtamistyyli, jossa vaan korotetaan ääntä ja huudetaan asennetta lisää, ei nykyjalkapallossa toimi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut