Niittyjuhlat järjestetään jälleen sunnuntaina – ota koko päivän ohjelma talteen tästä jutusta

Tampereen Finlaysonilla järjestetään sunnuntaina jo perinteiset Niittyjuhlat.

Finlaysonin 200-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Niittyjuhlat järjestetään Finlaysonin koko korttelin alueella sunnuntaina 9.8. kello 11-18 välillä eri kohteissa.

Niittyjuhlilla kunnioitetaan tehtaanpatruuna Wilhelm von Nottbeckin 1860-luvulla aloittamaa Niittu-juhla-perinnettä. Tampereen Kulttuuriyhdistys on mahdollistanut 40:lle yleisön osallistujalle epookin mukaisen puvun.

Niittyjuhlien ohjelma

FINLAYSONIN KIRKKO

Puuvillatehtaankatu 2

11-16 Niitty-Elojuhlat

Erityisesti lapsille suunnattu wanhan ajan juhla, monenlaista hauskaa ja kiinnostavaa ohjelmaa lapsiperheille! Mukana hääräämässä epookin mukaan pukeutuneita työläisiä. Kirkossa on nähtävillä myös Finlayson Art Area -taidetapahtuman herkkä vauva-aiheinen videoinstallaatio Infant (Henrietta Lehtonen).

12.50 patruunapari von Nottbeckin pysähdys hevoskieseillä kirkon pihaan.

16-17 kirkkokonsertti: Heikki Hattunen, tenori ja Juhana Mattila, piano. Huom: vain 100 otetaan sisälle kirkon ohjeistuksen mukaan. Järjestäjänä Tampereen Kulttuuriyhdistys ry, tuottajakumppanina Tampereen kulttuuripalvelut.

VAPAA PÄÄSY

***

FINLAYSONIN PALATSI

Kuninkaankatu 1

kello 13-16 Niittyjuhlat, järjestäjänä Tampereen Kulttuuriyhdistys ry.

12.50 Kotkien Puhallinorkesteri

13.05-13.15 von Nottbeckin patruunaparin vierailu

13.15-13.30 Suvi Linnovaara, saksofoni ja Juhana Mattila, piano

13.30-13.50 Kanerva-kuoro

13.50 Niittu-juhla-runo, Mikko Lavijärvi

13.55 katsaus Finlaysonin palatsin historiaan, Katja Villemonteix

14 Keisarillista lohikeittoa Kotkien sävelin (omakustanteinen: keitto lisukkeineen 15e, Nottbeckin leivos ja kahvi 6e, lounas&leivos pkt 20e)

14.35-14.50 Mandi Lammi, sello ja Juhana Mattila, piano

14.50 Historiakatsaus, Mikko Lavijärvi

15.00 Arpajaiset - palkintoina mm. Grafiikanpaja Himmelblaun lahjoittama grafiikanteos, Tampere-talon lahjaliput oopperaan, taidekirjoja, lahjakortteja ym!

• Valokuvaaja Maria Salangina ottaa epookin tyylisiä kuvia palatsin pääsisäänkäynnin luona harvinaisella vanhanaikaisella Polaroid-kameralla kello 13-16. Kuvat saa heti mukaan, hinta 20e/kuva.

• Tapahtuman juontaa kreivitär Catherine de Villemonteix.

• Mukana patruunapari von Nottbeck, aatelispari von Rauch sekä muuta Nottbeckien lähipiiriä.

Patruunapari von Nottbeckin tervehdyskierros hevoskieseillä. Patruunaparin kanssa saa halutessaan ottaa valokuvia. Koko kierroksen aikataulu:

12.30 Väinö Linnan aukio

12.50 Finlaysonin kirkko

13.05 Finlaysonin Palatsi

13.20 Tallipiha

13.40 Milavida

14 Finlaysonin Palatsi

Järjestäjänä Tampereen Kulttuuriyhdistys ry, tuottajakumppaneina Varma ja Tampereen kulttuuripalvelut. Pukuvuokrista suuri kiitos Tampereen Työväen Teatteri.

Finlaysonin Palatsin puistossa on lisäksi puistonäyttely Paikan päällä, jonka Tampereen Taiteilijaseura on järjestänyt yhteistyössä Finlayson Art Arean kanssa. Näyttely on avoinna 30.9. saakka puiston aukioloaikoina. Näyttely on osa Tampereen Taiteilijaseuran 100-vuotisjuhlavuotta. Puiston teokset ovat taiteilijoilta Matti Kuronen, Anna Pekkala, Minna Soraluoma ja Veera Salmio & Arto Lappalainen. Lisäksi Finlaysonin kirkossa on esillä kuvataiteilija Henrietta Lehtosen herkkä installaatio Infant.

VAPAA PÄÄSY

***

MILAVIDA

Milavidanrinne 8

11-13 Milavidan armo Olga von Nottbeck tavattavissa palatsissa ja palatsin talonmies Onni Jalava kiertää ulkona Näsinkalliolla ja -puistossa

12 Kuinka kumarran keisarille -perhekierros.

Maksimiosallistujamäärä 15 lasta, kesto n. 40, mukaan museon pääsylipulla ilmoittautumisjärjestyksessä.

12.30-13 Luuttumusiikkia 1500- ja 1600-luvun Italiasta, Englannista ja Ranskasta. Anna-Helena Vilkko soittaa renessanssiluutulla ensimmäisen kerroksen sisätiloissa.

13 Palatsin puistossa -kävelykierros Näsinkallion maisemissa.

Kesto noin 1-1,5 h, riippuen ryhmän koosta ja etenemisestä, mukaan museon pääsylipulla.

13.40-13.55 Wilhelm ja Constance von Nottbeckin vierailu Milavidan pihalla. Patruunapari saapuu hevoskärryillä tervehtimään väkeä, heistä saa ottaa valokuvia.

14-16 Milavidan armo Olga von Nottbeck tavattavissa palatsilla ja palatsin talonmies Onni Jalava kiertää ulkona Näsinkalliolla ja puistossa

14 Nottbeckien elämää palvelijan kertomana -opastus.

Maksimiosallistujamäärä 15 henkilöä, kesto noin 45 min, mukaan museon pääsylipulla ilmoittautumisjärjestyksessä.

15.-15.30 Luuttumusiikkia 1500- ja 1600-luvun Italiasta, Englannista ja Ranskasta. Anna-Helena Vilkko soittaa renessanssiluutulla ensimmäisen kerroksen sisätiloissa.

15.30 Palatsin puistossa -kävelykierros Näsinkallion maisemissa.

Kierroksen kesto noin 1-1,5 h, riippuen ryhmän koosta ja etenemisestä, mukaan museon pääsylipulla.

Museon pääsyliput Café Milavidasta palatsin ensimmäisestä kerroksesta, myös Museokortti käy. Huom! Sunnuntaina ei järjestetä museon tavallisia sunnuntaiopastuksia ja alkuopastusta klo 13.45.

***

TALLIPIHA

Kuninkaankatu 4

11-16 Nostalgiset lelumarkkinat

Nostalgiset vanhanajan lelumarkkinat kutsuu viehättävälle pihallemme alan harrastajat, käsityöläiset ja keräilykauppiaat tunnelmalliseen päivään. Myynnissä vanhoja sekä nostalgisia leikkiautoja ja junia, peltileluja, nalleja, nukkeja, nukkekoteja ja siihen liittyviä tarvikkeita. Myös kiiltokuvat ja paperinuket ovat tervetulleita. Tapahtumassa hevosvaunuajelua vanhanajan tyyliin (pieni käteismaksu). Tallipihan viehättävät puodit ja herkkuja tarjoileva kahvila terasseineen ovat avoinna tapahtuman tunnelmissa.

12-16 elävää musiikkia, Erik Aho Trio. Erik Aho on pitkän linjan muusikko ja esiintynyt aina USAta, Ruotsia ja Espanjaa myöden. Porin jazzeilla hän on esiintynyt useampaan otteeseen. Tamperelaisille hän on tuttu mm Paappas Groupin pitkäaikaisena laulusolistina. Rutiinilla ilmoille kajahtavat klassikot kuten Unchain My Heart ja Somewhere Over The Rainbow.

13.20 patruunapari von Nottbeckin pysähdys hevoskieseillä Tallipihalle.

VAPAA PÄÄSY

***

TYÖVÄENMUSEO WERSTAS

Väinö Linnan aukio 8

11-18 kaikki näyttelyt avoinna

Näyttelyt mm: Muistoja Finlaysonilta - tehdasalueen 200 vuotta, Höyrykonemuseo - vanha höyrykone alkuperäisellä paikallaan. Lapsiperheille on päivän mittaan paljon omatoimista tekemistä.

12.30 patruunapari von Nottbeck vierailee Väinö Linnan aukiolla.

13 Pumpuliplikkain perhekierros, kesto 45 min.

15 Pumpuliplikkain jäljillä -kierros, kesto 1,5 h.

VAPAA PÄÄSY

***

Finlaysonin alueella on myös muuta kulttuuriohjelmaa:

FINLAYSON ART AREA:

12-18 taidetapahtuma Finlayson Art Arean näyttelyt ovat avoinna. Taidenäyttelyt sijaitsevat eri sisä- ja ulkokohteissa - hae oma tapahtumakarttasi. Maalauksia, taidegrafiikkaa, piirroksia, valokuvia, installaatioita, veistoksia, katumaalauksia, sanataidetta.

Teoksia mm. näiltä taiteilijoilta: Kaarina Kaikkonen, Tiina Kivinen, Jaakko Mattila, Janne Laine, Anni Rapinoja, Riku Riippa. Yhtenä kohteena on upea kattopuutarha, sisäänkäynti hisseille Media 54:n aulasta. FAA:n pääsisäänkäynnit: Väinö Linnan aukio 13 ja Finlaysoninkuja 9. Myös karvakaverit ovat tervetulleita!

VAPAA PÄÄSY

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut