Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkan Soutu soudettiin viikonvaihteessa – kilpailutapahtumat järjestettiin kahtena päivänä

Järjestyksessään 42. Pirkan Soutu soudettiin viikonvaihteessa Tampereella. Tapahtumat järjestettiin poikkeuksellisesti kahtena päivänä: lauantaina aamupäivällä soudettiin pienpuuveneiden keskimatkan SM-kilpailut, Coastalin pitkänmatkan ensimmäiset SM-kilpailut sekä kunto- ja melontasarjat.

Iltapäivällä soudettiin puolestaan kirkkoveneiden Toinen Aalto. Poikkeuksellinen kevät ei vaikuttanut lauantain lähtöjen osallistujamääriin. SM–souduissa oli mukana 139 soutajaa, kuntosoudussa 53, melonnassa 35 ja Toisessa Aallossa 231.

Pienpuuveneiden SM-souduissa jaettiin yhteen 26 kultamitalia. Mukana oli myös kaikki Pirkan Soudun soutanut Pentti Havanka Virtain Urheilijoista. SM-sarjoista löytyi myös 20 kertaan Soudun soutanut Mervi Varheenmaa sekä neljä 10 kertaa soutanutta: Ari Kankkunen, Taina Vuorinen, Timo Kauppila ja Marja Liedes-Kauppila.

Sunnuntaina vuorossa olivat kirkkoveneluokan kisalähdöt. Kirkkoveneiden starteissa jäätiin hieman viime vuoden määristä, kun mukana oli yhteensä 17 venekuntaa.

Avoimessa sarjassa oli mukana 13 joukkuetta, naisten- ja sekasarjassa kummassakin kaksi joukkuetta.