Ruotsalaislehti Aftonbladet kertoi pääministeri Sanna Marinin menneen naimisiin jalkapalloilijan kanssa: nyt vanha TPV-valmentaja kertoo, millainen pelimies Markus Räikkönen oli – "Hän oli tärkeä pelaaja"

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ja Markus Räikkönen ovat olleet yhdessä vuosien ajan. Marko Kauko
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Vigseln mellan statsminister Sanna Marin och fotbollsspelaren Markus Räikkönen ägde rum i lördags, avslöjar hon på Instagram.

Näin uutisoi ruotsalaislehti Aftonbladet pääministeri Sanna Marinin (sd.) lauantaisista häistä. Kuten ruotsia osaava huomaa, Marinin puolison Markus Räikkösen ammatiksi on kääntynyt notkeasti jalkapalloilija.

Aivan täysin Pohjanlahden takana ei ole vedetty asiassa mutkia suoraksi. Markus Räikkönen pelasi A-junioritasolle asti Ilveksessä ja jatkoi sen jälkeen jalkapalloa TPV:ssä. TPV:ssä ura urkeni Miesten Ykkösen tasolle, eikä Räikkönen ollut joukkueessaan mikään ylijäämäkaveri.

– Kyllä Markus oli tärkeä pelaaja joukkueelle. Hän oli nopea kaveri, ihan pelimiehiä. Hän oli vaatimaton kaveri, ei tehnyt itsestään numeroa, kommentoi Räikköstä TPV:ssä valmentanut pitkän linjan palloveikko Juha-Pekka Mäkinen.

Mäkinen itse muistetaan TPV:n 1990-luvun kapteenina ja sen jälkeen valmennustöissä.

Räikkönen osasi tehdä myös maaleja. Toukokuusta 2008 peräisin olevan otteluraportin perusteella Räikkönen teki ratkaisumaalin, kun TPV kohtasi VIFK:n Tammelassa.

Ottelu päättyi kotijoukkueelle 2–1 ja ratkaisevan maalin teki Markus Räikkönen ottelun 72. minuutilla.

Joukkuekavereissakaan ei ollut valittamista. Samassa ottelussa kentällä nähtiin muun muassa Tomi Petrescu sekä Heikki Aho, molemmat pitkän liigauran tehneitä miehiä ja nuorisomaajoukkueista tuttuja kasvoja.

– Miksi Markuksen ura ei yltänyt liigatasolle? Ykkösen seuran tarjoama paketti on sikäli haastava, että seurat eivät pysty tarjoamaan ammattimaisuutta. Pitää olla opiskeluja tai töitä kaverina. Ja se ei välttämättä riitä, että käy vain harjoituksissa, pitää olla aikaa tehdä myös omatoimisesti jos aikoo lajin huipulle.

Mäkinen ei muista nuorta Sanna Marinia kentän laidalta. Kun Räikkösen nimi alkoi tulla esiin Suomen pääministeriä käsittelevissä jutuissa, valmentaja hoksasi nopeasti kenestä on kyse.

– Uskon kyllä, että Sanna on varmasti käynyt peleissä, mutta omaa mielikuvaa asiasta ei ole.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut