Kangasalla tehdään elokuun lopussa moniosainen graffiti päiväkodin seinään – tällä kertaa luvallisena versiona

Kangasalla järjestetään nuorille suunnattu graffititapahtuma elokuun loppupuolella. Arkistokuva. Johannes Wiehn/ESM:n arkisto
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Kangasalan Pikkolan vanha päiväkoti saa uuden ilmeen elokuun lopussa, kun nuoret pääsevät toteuttamaan itseään taiteilijavetoisen urbaania taidetta tuottavan pirkanmaalaisen yhdistyksen Spraycankontrol ry:n ohjaamana.

Graffitityöpaja on toiminnassa non stopina lauantaina 22. elokuuta kello 15–21 välisenä aikana. Työpajan ohjauksesta vastaa Spraycankontrol ja heidän aktiivijäsenensä.

Yhdistys suunnittelee luonnoksen graffitiin, piissin, jossa on kirjaimia, kuvallisia elementtejä ja tausta. Monivärinen, yhteinen teos viimeistellään ja maalataan osallistujien kanssa suoraan seinään. Maalattavia seiniä on kolme, ja työpaja tarjoaa maalit eikä omia tarvitse ottaa mukaan ellei itse halua.

Spraycankontrol Ry on vuonna 2016 Tampereella perustettu urbaania taidetta edistävä yhdistys. Yhdistyksen tavoitteena on lisätä väriä ja kulttuuria ihmisten arkiympäristöön. Yhdistys järjestää tapahtumia sekä edistää katutaiteen harrastus- ja nauttimismahdollisuuksia Pirkanmaalla.

Yhdistys pyrkii järjestämään aiheeseen liittyvää neuvontaa ja tiedotusta, näyttelyitä, maalauskohteita, toteuttaa tilaustöitä sekä alan mediajulkaisuja.

Ulkoilmatapahtuma peruuntuu vain kaatosateen sattuessa.

Graffitityöpajatapahtuman järjestävät yhteistyössä Kangasalan kulttuuripalvelut ja Kimmo Pyykkö -taidemuseo yhteistyössä Kangasalan nuorisopalvelut ja Spraycankontrol Ry. Tapahtuma on osa Kimmo Pyykkö -taidemuseon Jussi TwoSevenin All Is One -näyttelyn oheisohjelmaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut