Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kangasalla asuva autoharrastaja Petri heittää haasteen Tampereella busseja töhrineille – "Tämän auton saa tulla maalaamaan luvan kanssa – ja melkein kaikki ikkunatkin saa maalata" – Katso kuva

Kangasalla asuva autoharrastaja Petri Helminen on seurannut mielenkiinnolla kuluneen viikon uutisointia.

Tamperelainen uutisoi aiemmin viikolla ensimmäisenä mediana, että Länsilinjojen kahta autoa oli käyty töhrimässä tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Linnainmaalla.

Helminen sanoo, että häneltä löytyy kulkupeli, jonka saisi nyt tulla maalaamaan ihan luvan kanssa.

– Sellaista en tietysti voi luvata, että Linnainmaan-osalliset tulkaa tänne, koska poliisi kiinnostuu asiasta väistämättä. Toinen Länsilinjojen bussia maalaillut vaikutti kuitenkin ihan tekijältä, ja jos hän olisi luvan kanssa liikkeellä, varmasti tulisi näyttävää jälkeä.

– Auto kuitenkin löytyy, karavaaniauto jonka muokkasin yhdeksän vuotta sitten linja-autosta. Minuun voi olla vapaasti yhteydessä, mikäli maalauspuuha kiinnostaa, antaa palaa vaan, persoonallisella huumorilla asiaan suhtautuva Helminen kertoo haasteesta.

Tuon auton saisi nyt maalata kokonaan.

– Ikkunoistakin saa maalata kaikki, lukuunottamatta kolmea viimeistä riviä eli ikkunoita jotka ovat käytävän molemmin puolin, Helminen kuvailee.

– Länsilinjojen busseista olen nähnyt molemmista kuvat. Lopputulos oli parhaimmillaan lähes taidetta, ei töhrimistä, harmi vaan että luvatonta tekemistä kokonaisuudessaan. Olen oikein yrittänyt laskea, montako kymmentä pulloa spraytä niihin on tarvinnut tyhjentää – joka tapauksessa paljon, hän jatkaa.

Helmiselle isot autot ovat tuttuja jo pitkältä ajanjaksolta.

– Olen ajanut työkseni linja-autoa ja lisäksi minulla on ollut alan yritystoimintaa. Voi sanoa, että edelleenkin elämä rakentuu isojen autojen ympärille 24/7, Helminen kuvailee omaa suhtautumistaan alaan.