Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen kaupungin esi- ja perusopetus ottaa Wilman käyttöön elokuun alussa

Tampereen kaupunki ottaa käyttöön uuden oppilashallintojärjestelmä Wilman esi- ja perusopetuksessa elokuun alussa. Huoltajat voivat 1. elokuuta alkaen luoda Wilmaan oman käyttäjätunnuksensa.

Samalla kun esiopetus ja perusopetus ottavat Wilman käyttöön, Helmi-järjestelmän käyttö näissä palveluissa päättyy.

Kaupunki valitsi Visma Enterprise Oy:n Wilma-järjestelmän uudeksi oppilashallintojärjestelmäksi viime vuonna toteutetussa kilpailutuksessa.

Wilmaa käytetään huoltajien ja esiopetuksen tai koulun väliseen viestintään sekä erilaisten pedagogisten asiakirjojen laadintaan. Koulussa opettajat käyttävät Wilmaa lisäksi muun muassa arviointien, kokeiden ja läksyjen kirjaamiseen.

Huoltajat voivat seurata ja selvittää Wilman kautta oppilaan poissaolot, nähdä oman lapsensa lukujärjestyksen sekä lukea koulun tiedotteita. Oppilaat näkevät Wilmasta lukujärjestyksensä ja suorituksensa, lukevat tiedotteita ja viestivät opettajien kanssa.

Wilma-järjestelmää voi käyttää joko tietokoneen selaimen tai mobiilisovelluksen kautta.

Huoltajat luovat Wilma-tunnuksensa itse Suomi.fi-palvelun kautta. Tunnuksen voi luoda palvelussa elokuun alusta alkaen. Wilman käyttöönotosta ja ohjeista tunnusten luomiseksi on tiedotettu huoltajille myös suoraan Helmen kautta.

Huoltaja tarvitsee Tampereen kaupungin esi- ja perusopetuksen Wilmaa varten uuden tunnuksen, vaikka hänellä olisi ennestään toisen oppilaitoksen tai koulutuksenjärjestäjän Wilma-tunnus toista huollettavaa tai omaa työtään varten.

Huoltaja voi liittää samaan käyttäjätunnukseen kaikki huollettavanaan olevat lapset, jos he ovat Tampereen kaupungin esi- tai perusopetuksessa.

Kun huoltaja luo tunnuksen Wilmaan, hän kirjautuu Wilmaan Tampereen kaupungin käytössä olevalla osoitteella. Kirjautumiseen tarvitaan ensimmäisellä kerralla mobiilivarmenne, pankkitunnukset tai varmennekortti, sillä lapsen voi liittää omaan Wilma-tunnukseen vain vahvalla tunnistautumisella Suomi.fi-palvelun kautta. Tätä vaihetta kutsutaan valtuuttamiseksi.

Tämän tehtyään huoltaja pääsee kirjautumaan Wilmaan suoraan omalla tunnuksellaan, eikä vahvaa tunnistautumista enää jatkossa tarvita.