Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

VR: InterCity-junista voi jatkossa varata koko hytin omaan käyttöön – "Sopii erinomaisesti riskiryhmään kuuluville asiakkaillemme"

VR kehittelee palvelutarjontaansa koronan jälkimainingeissa. Yhtiö tiedottaa nyt, että on tuonut uutena lisäpalveluna myyntiin mahdollisuuden varata junasta koko hytin omaan käyttöön.

InterCity-junissa voi nyt matkustaa omassa hytissä 1–4 henkilön seurueen kesken. Uuden lisäpalvelun voi ostaa VR Matkalla -sovelluksesta. Heinäkuussa toteutetun asiakaskyselyn mukaan koko hytin varaus on toivottu palvelu, jonka koetaan tuovan lisäturvaa matkustamiseen korona-aikana.

Koko hytin lisäpalvelu on aluksi saatavilla ainoastaan VR Matkalla -sovelluksesta. Lippuautomaateille palvelu saadaan myyntiin elokuun aikana ja uusi.vr.fi-sivustolle myöhemmin syksyllä.

– Siitä saakka kun yöjunat palasivat liikenteeseen kesäkuussa, niiden makuuhytit ovat olleet varattavissa ainoastaan itselle tai oman seurueen käyttöön. Vastaavaa palvelua on toivottu myös päiväjuniin, joten kehitimme palvelun sillä tavalla että se on mahdollisimman pikaisesti saatavilla VR Matkalla -sovellukseen. Koko hytin lisäpalvelu sopii esimerkiksi riskiryhmään kuuluville asiakkaillemme, jotka haluavat minimoida kohtaamiset muiden matkustajien kanssa, VR:n Matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola kertoo.

Muutoksen yhteydessä hyttipaikat muuttuvat lisämaksulliseksi palveluksi. Koko hytin varauksen hinta muodostuu matkalipun hinnasta, hyttipaikan lisämaksusta, mikä on 2-10 euroa ja koko hytin varauksen lisämaksusta.

Lisäpalveluiden hinta määräytyy yhtiön mukaan sen mukaan, kuinka ajoissa lipun ostaa, kuinka pitkälle reitille ja mihin ajankohtaan paikka varataan sekä kuinka täynnä juna on.