Kangasalan puuhamies Jussi Haavisto tuo nyt olympiasoihdun Tampereelle – mutta miten Brother Christmas liittyy asiaan?

Jussi Haavisto on tuttu Kaukajärven jääradan auraajana. Nyt mies tuo olympiasoihdun keilahalliin. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Kangasalan puuhamies Jussi Haavisto on tuomassa olympiasoihdun Kaupin keilahallille. Kyseessä on aito, vuonna 2018 järjestettyjen Pyongchangin talviolympialaisten soihtu.

– Asetin soihdun viime vuonna yleisesti nähtäville puoleksi vuodeksi Pälkäneen Kostia-areenalle, seuraavaksi Linnainmaalle, Auto-Center areenalle. Soihdun mukana lahjoitan pienen kannustusstipendin paikalliselle urheikuseuralle, joka tekee tärkeää työtä nuorten liikunnan ja hyvinvoinnin eteen.

– Nyt seuraava sijoituspaikka on Kaupin keilahalli ja kannustusstipendin kohteena Keilaseura Kaupin seiskat ry:n erityisryhmätoiminta, Haavisto kuvailee.

Hankkeen tausta on pitkä, ja siihen liittyy myös nykyisin Perussuomalaisten kansanedustajana työskentelevä Ari Koponen – yleisesti parhaiten tuttu taiteilija- ja puuhamiesnimellä Brother Christmas.

Haavisto osti soihdun Brother Christmasin huutokaupattua soihdun tukeakseen äkillisesti menehtyneen nuoren hautajaiskuluja. Haavisto osti soihdun 3 000 eurolla viime vuoden loppupuolella.

Jussi Haaviston vaimo otti eräänä iltana puheeksi miehensä hirmuisen työtahdin.

– Saija kysäisi, että luuletko, että on olemassa joku raja, tilisaldo, vuositulo, asiakasmäärä tai muu mitattava asia, jonka jälkeen olet yrittänyt riittävästi ja hölläät tahtia? No, kyllähän se on niin, että on iso riski, että ihminen jatkaa elämäänsä tottumustensa mukaan niin pitkälle, kuin henki pihisee.

– Tästä alkoi omaan elämääni valtavasti rikkautta ja sisältöä tuonut aika. Kutsun näitä juttuja ”höpsöttelyksi”. Yleensä nämä höpsöttelyjutut liittyvät lasten ja nuorten liikuntaan ja kulttuuriin. Olen aika vahvasti pyrkinyt tukemaan matalan kynnyksen juttuja, niin sanottua kaikki pelaa–ideologiaa ja sitä, että jokaisella olisi mahdollisuus hankkia sisältöä elämäänsä, Haavisto perustelee ratkaisua.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut