Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Heikki Heinonen selvitti tuulen suunnatkin, kun tuorein vihje Raisa Räisäsen katoamisesta tuli tietoon liittyen Tampereen Hervantajärveen – "Koira haukkui ja veti rantaa kohti..."

Pirkanmaalainen Heikki Heinonen oli vasta nuori poika, kun elettiin heinäkuuta 1959. Tuolloin Suomessa Heinäveden Tulilahdella sattui kaksi henkirikosta, jossa uhreiksi joutuivat 21- ja 23-vuotiaat nuoret naiset.

Kaksoissurma on jäänyt selvittämättä. Sen jälkeen nuorten naisten karut kohtalot ovat jääneet vaivaamaan nyt jo eläkeikäistä miestä.

– Niitä tuntui olevan jossain vaiheessa jatkuvasti... jotkut teot selvisivät, jotkut eivät. Tuntui siltä, että aina uhrina oli nuori nainen tai yleensä nainen, Heinonen miettii.

Nyt Heinonen on ollut pitkään mukana vapaaehtoisvoimin etsintätöitä toteuttavan Hejacin toiminnassa. ja myös sen puheenjohtajana. Voidaan puhua rikosharrastajasta. Hejac toimii yhteistyössä Pääkaupunkiseudun etsintä ry:n kanssa.

Viimeisimpänä Hejac on ollut tutkimassa Hervantajärveä – asia pohjautuu Raisa Räisäsen katoamiseen liittyvään silminnäkijähavaintoon, jonka mukaan lokakuussa 1999 katoamisillan jälkeisenä varhaisena sunnuntaiaamuna Hervantajärvelle johtavalta tieltä olisi tumma auto kaasuttanut voimakkaasti poispäin.

Auto on sittemmin yhdistetty Räisäsen katoamiseen.

– Kun tämä vinkki tuli alle vuosi sitten koiranulkoiluttajalta, sitä on selvitelty pitkään. Itse selvittelin tuulen suunnatkin, että mistä sinä aamuna kuuden jälkeen oikein tuuli. Koiranulkoiluttaja kertoi poliisille, että toinen hänen koiristaan oli lähtenyt vetämään voimakkaasti rantaa kohti. Koira haukkui ja veti rantaa kohti, miksi? Nehän olivat kummatkin metsästyskoiria, joten vainu oli herkällä, Heinonen miettii.

Raisa Räisäsen katoamisesta on aikaa jo yli 20 vuotta. Heinonen tunnistaa asiaan liittyvät realiteetit.

– Huomattavasti todennäköisempää on se että häntä ei löydetä kuin se että löydettäisiin.

Uutista on muokattu 3.8. kello 11.08: Lisätty tieto siitä, että Hejac toimii yhteistyössä Pääkaupunkiseudun etsintä ry:n kanssa. Muokattu Hejacin virallista toimenkuvaa.