Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut muuttuvat Tampereella

Kunnallisen varhaiskasvatuksen asiakasmaksuihin tulee muutoksia elokuun 1. päivänä, kun Tampereen kaupunki ottaa käyttöön uudet tarkistetut tulorajat ja varhaiskasvatusmaksut.

Asiakasmaksu määräytyy perheen koon, palvelutarpeen sekä bruttotulojen mukaan. Nyt voimaan tuleva indeksitarkistus laskee varhaiskasvatuksen enimmäismaksua yhdellä eurolla (enimmäismaksu 288 euroa kuukaudessa 1.8. alkaen). Pienin perittävä asiakasmaksu säilyy ennallaan (27 euroa).

Toisesta lapsesta perittävä maksu on enintään 50 prosenttia nuorimman lapsen maksusta eli enintään 144 euroa kuukaudessa. Seuraavien lasten maksu on 20 prosenttia nuorimman lapsen maksusta. Perheen koon mukaan määräytyvät kuukausitulojen rajat nousevat 34–61 eurolla.

Perheille postitetaan uudet maksupäätökset elokuun lopussa.

Nyt voimaan tulevat muutokset perustuvat indeksitarkistuksiin, jotka opetus- ja kulttuuriministeriö on ilmoittanut varhaiskasvatuksen tulorajoihin ja maksuihin. Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain edellyttämät indeksitarkistukset asiakasmaksuun ja tulorajoihin tehdään joka toinen vuosi.

Kunnan järjestämässä päiväkoti- ja perhepäivähoidossa perittävistä maksuista säädetään varhaiskasvatuksen asiakasmaksulaissa. Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulaki ei koske yksityisesti järjestettävää varhaiskasvatusta.

Palvelusetelitoiminnassa palvelusetelin omavastuuosuus lasketaan samoilla periaatteilla kuin kunnan asiakasmaksut. Myös uudet palvelusetelipäätökset toimitetaan perheille elokuussa.