Ilves kohtaa kotiottelussa HIFK:n – "Ei auta, että yksi tai kaksi pinkoo menemään"

Nuori Naatan Skyttä on jälleen seurattavien pelaajien joukossa, kun Ilves kohtaa lauantaina Tampereen Ratinassa HIFK:n kello 17 alkaen. Ilves Jalkapallo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Jalkapallon Veikkausliiga-kauden vaihtelevasti aloittanut Tampereen Ilves kohtaa lauantaina Ratinassa HIFK:n. Ilves hakee lisäpisteitä ohuena ennakkosuosikkina, mutta myös HIFK on erittäin potentiaalinen joukkue huolimatta siitä, että joukkue on jo ehtinyt vaihtaa päävalmentajaansakin.

Ilves-valmentaja Jarkko Wissin mukaan helsinkiläisjoukkue vannoo yksinkertaisen tehokkuuden nimiin.

– Uuden valmentajan alaisuudessa peliä on yksinkertaistettu selkeästi puolustussuuntaan. Hyökkäys on yhä yksinkertaista, mutta varsin tehokasta. Siellä on hyviä pelaajaprofiileja noudattamaan yhteistä mallia, Wiss luonnehtii.

– Katselin Maarianhaminan pelin ja kyllähän HIFK oli siinä vakuuttava. Pelaajat hoitivat puolustustehtävänsä todella sitoutuneesti ja toisaalta tilanteenvaihdot olivat räjähtäviä ja myrkyllisiä vastustajalle. Tyly vierasesitys, Wiss jakaa kiitosta vastustajalle.

Samalla Wiss myös odottaa omiltaan sitä, että koko ajan ollaan hereillä eikä vastustajille anneta turhaan tasoitusta.

– Maalinedustapelaamisen lisäksi meidän pitää parantaa esimerkiksi syöttöpeliämme. Lisäksi prässi ei ole vielä ollut tarpeeksi yhtenäistä ja voimakasta. Ei auta, että yksi tai kaksi pinkoo menemään jos muut huilaavat, Wiss vaatii.

Nuoret pelaajat ovat olleet toistaiseksi Ilveksen valonpilkkuja. Maalissa jatkaa 18-vuotias Matias Riikonen, joka nykyisten otteiden jatkuessa tulee haastamaan tosissaan nyt loukkaantumisesta toipuvan Mika Hilanderin joukkueen ykkösmaalivahtina. Myös hyökkäävänä keskikenttäpelaajana ja toisaalta puhtaana hyökkääjänäkin käyttökelpoinen Naatan Skyttä alkaa päästä kunnolla vauhtiin: nopeutta riittää ja siihen päälle vasemman jalan laukaus on lähtiessään tiukka ja tehokas.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut