Odotettu muutos tulossa Nysseihin – bussilipun voi tulevaisuudessa maksaa kortilla

Kuvituskuva Johanna Erjonsalo

Riina Haapala

Tampereen busseihin on ensi vuonna tulossa odotettu muutos, kun busseissa aiotaan ottaa käyttöön lähimaksaminen. Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta käsittelee asiaa ensi keskiviikkona.

Tällä hetkellä Tampereen lähiliikenteessä matkansa voi maksaa joko bussikortilla, käteisellä tai mobiililipulla. Pankki- tai luottokortilla maksaminen ei ole mahdollista.

Joukkoliikennelautakunta hyväksyi jo marraskuussa 2019 maksujärjestelmäuudistuksen suuntaviivat. Lähimaksaminen on keskeinen osa tätä.

Pankkikorteilla tapahtuvaa lähimaksamista ollaan ottamassa käyttöön vuoden 2021 aikana. Lähimaksamisen pitäisi olla käytössä, kun Tampereen raitiotien kaupallinen koeliikenne alkaa 1.4.2021.

Joukkoliikennelautakunta valitsee ensi keskiviikkona lähimaksamiseen tarvittavien laitteiden ja ohjelmistojen hankintaa sekä valtionavustuksen hakemista.

Tarvittavat laitteet esitetään hankittavaksi Pusatec Oy:ltä, joka on joukkoliikenteen nykyisen maksujärjestelmän toimittaja. Alkuperäisen sopimuksen arvo on noin 2,1 miljoonaa euroa. Lähimaksuominaisuuteen tarvittavat laitteet ja kehitystyö maksavat tarjouksen mukaan vajaa 500 000 euroa.

Kustannuksiin voidaan hakea valtionavustusta Traficomilta. Joukkoliikennelautakunta käsittelee myös avustuksen hakemista. Lautakunnalle esitetään, että HSL-kuntayhtymä valtuutetaan hakemaan avustusta suurten kaupunkiseutujen lähimaksamisen yhteishankkeeseen Tampereen kaupungin puolesta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut