Osa Yö-yhtyeen suosituimmista lauluista poistui suoratoistopalveluista – Viihteen Olohuone: "Hakulisen Jussi on halunnut, että ne poistetaan sieltä"

Suuri osa Yö-yhtyeen suosituimmista kappaleista on poistettu internetin suoratoistopalveluista. Muutos koskee muun muassa Spotifyä. Esimerkiksi Joutsenlaulua, Likaiset Legendat 1:tä tai Vieraskirjaa ei enää ole kuultavissa.

Taustalla on kiistatilanne lauluntekijä Jussi Hakulisen ja Yö-yhtyeen välillä. Hakulinen kuului Yön perustajajäseniin ja alkuperäiskokoonpanoon, ja on tehnyt huomattavan osan yhtyeen suosituimmista kappaleista. Muun muassa Joutsenlaulu on kokonaisuudessaan Hakulisen käsialaa.

– Hakulisen Jussi on ottanut kappaleet itsehallinnan piiriin ja halunnut, että ne poistetaan sieltä. Hänellä on siihen nykyään mahdollisuus, Yö- yhtyeen uusimpien levyjen oikeudet omistavan Sony Musicin A & R director Timo Kuoppamäki kommentoi asiasta uutisoivalle Viihteen Olohuoneelle.

Kovimmin ratkaisu on rokottanut Varietee-levyn ystäviä. Sen osalta jokainen biisi on ollut Hakulisen käsialaa, lukuunottamatta cover-versiota Päivänsäde ja menninkäinen-kappaleesta.

Kuoppamäen haastattelulausunnoista on pääteltävissä, että levy-yhtiö ei ole tyytyväinen tilanteeseen. Laulujen tekijänoikeudet ovat Hakulisella, levytyksien osalta levy-yhtiöillä, Sonyllä ja Universalilla.

– En tässä vaiheessa ota siihen kantaa. Tutkitaan asioita ja katsotaan, miten sen kanssa edetään, Kuoppamäki kertoo haastattelussa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut