Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sauli Cityn ohjat ottaneella Johanna Mäkisellä yrittäjähenkisyys tulee verenperintönä: "Kun päiväkodista muut toivat piirustuksia kotiin, minä myin omani"

Legendaarinen Sauli City avasi ovensa viime perjantaina uudella nimellä. Tavaratalo on jatkossa nimeltään Leipurin likka. Sitä pyörittää heinäkuun 13. päivä menehtyneen Sauli Mäkisen tytär, Johanna Mäkinen.

– Elin vielä kaksi viikkoa sitten onnellisena joensuulaisena ja työskentelin rahoitusalalla ja kesäteatterissa näyttelijänä, Johanna Mäkinen kertoo.

Päätös ottaa yritys haltuun isän kuoleman jälkeen oli nopea.

– Kävin täällä kun isä oli vielä elossa. Mulla oli vahva intuitio, että pitää tulla. Ajoin keskiviikkona töiden jälkeen Tampereelle ja torstaina aamulla olin katsomassa isää, Mäkinen kertoo.

– Kun lähdin, isä sanoi, että ei tavata enää.

Mäkinen ei uskonut.

Veri vetää tähän ja toisaalta, olen rohkea enkä pelkää haasteita.

– Isä oli ollut pitkään huonossa kunnossa, mutta taistellut ja noussut aina.

– Sen vierailun jälkeen näin ensimmäisenä yönä unta, että isä oli kuollut ja putosin maahan. Toisena yönä näin unta, jossa isä tuli kertomaan viimeisiä opastuksia.

Maanantaina Sauli Mäkinen nukkui pois.

Jo maanantaina iltapäivällä Johanna Mäkinen teki päätöksensä Sauli Cityn jatkamisesta. Sen jälkeen on riittänyt kiirettä. Kauppaa on laittanut kuntoon koko Mäkisen perhe sekä joukko ystäviä.

– Ollaan nukuttu vähän ja tehty paljon töitä.

Mäkinen aikoo kehittää, uudistaa ja nykyaikaistaa toimintaa. Kulttuuriakin hän lupailee tontilla nähtävän ja kuultavan, onhan Mäkinen koulutukseltaan myös kulttuurituottaja.

Mäkisen tyttärellä on myös oma koiratrimmaamo ja sen toiminta siirtyy Leipurin likan yhteyteen.

Johanna Mäkinen uskoo, että yrittäminen on hänellä verenperintöä.

– Kun päiväkodista muut toivat piirustuksia kotiin, minä myin omani, Mäkinen nauraa.

Mäkisellä on myös ollut aiemmin oma yritys.

– Olemme kaikki tosi yrittäjähenkisiä. Veri vetää tähän ja toisaalta, olen rohkea enkä pelkää haasteita.

Vapaa-ajallaan Mäkinen rentoutuu klassisen musiikin ja luonnon parissa.

– Minusta tulee varmaan Filharmonian vakiokävijä. Ennen koronaa kävin kerran viikossa kuuntelemassa klassista musiikkia, Mäkinen kertoo.

Eräoppaaksikin kouluttautunut Mäkinen aikoo myös tutustua Tampereen luontoon.