Tamperelaismaalivahti Tuukka Raskilta nähtiin poliisia tukeva kannanotto suorassa lähetyksessä – Oma seura oli ottanut aiemmin kantaa rasismia ja poliisiväkivaltaa vastaan

NHL-maalivahti Tuukka Rask on ajautunut myrskyn silmään Bostonissa. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tamperelainen jääkiekkomaalivahti, Boston Bruinsin tähtipelaajiin lukeutuva Tuukka Rask on päätynyt myrskyn silmään kotiseuduillaan. Yhdysvalloissa on herättänyt viime kuukausina voimakasta keskustelua poliisin toiminta: on koettu voimakkaasti, että poliisien toiminta on ollut liian väkivaltaista nimenomaisesti tummaihoista väestönosaa kohtaan.

Sittemmin myös Raskin palkanmaksaja Boston Bruins julkaisi lausunnon, jossa kertoi pelaajiensa ottavan toisiaan kädestä kiinni kansallislaulujen soidessa. Kansallislauluilla tarkoitetaan Kanadan ja Yhdysvaltojen kansallislauluja. Ele on tarkoitettu huomionosoitukseksi tummaihoiselle väestönosalle ja samalla kannanotoksi poliisiväkivaltaa ja ylipäätänsä rasismia vastaan.

Nyt Rask on hämmentänyt esiintymällä televisiohaastattelussa Boston Police-lippalakki päässään. Ratkaisu on katsottu poliisin tueksi ja samalla myös seuran omasta filosofiasta poikkeavaksi kannanotoksi.

– Tuukka Raskin ratkaisu kertoo kaiken jääkiekkokulttuurista, kommentoi Chicago Sun-Timesin toimittaja Evan F. Moore.

Suomessa asiasta uutisoi ensimmäisenä leijonat.com-verkkosivusto.

Tuukka Rask on kokenut maalivahti, joka on lähtöisin Savonlinnasta. Rask on edustanut Suomea useasti arvokisatasolla. Teini-ikäisenä Rask muutti asumaan Tampereelle ja pelaamaan Ilveksen organisaatioon, jota edusti kunnes lähti pelaamaan NHL:ään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.