Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelainen lastentarha joutui ahdinkoon koronakaudella – kerää nyt rahoitusta mesenaattikampanjalla jatkaakseen toimintaansa – "Tarjolla on lasten taideteoksia sekä kasvispainotteinen keittokirja"

Koronakausi laittoi tamperelaisen lastentarhan hakemaan persoonallisia ratkaisuja, jotta toiminta voisi jatkua. Soilikin Lastentarha päätti aloittaa joukkorahoituskampanjan suositussa mesenaatti.me -palvelussa.

Kampanja alkoi 21. heinäkuuta ja rahaa on jo saatu kerättyä tuhansien eurojen verran.

– Ihan mahtavasti ovat ihmiset lähteneet tukemaan, ensimmäisen kahden päivän aikana rikottiin jo 6 000 euron raja, toteaa yksi kampanjan perustajista Pia Koivunen.

Koronakausi ei ollut ainoa alkuvuoden haaste. Taidepainotteisen lastentarhan toiminta joutui vaakalaudalle myös uuden aidan rakentamiskustannusten vuoksi. Tampereen kaupunki aloittaa Saukonpuiston leikkipaikan aitaamisen elokuussa ja kustannukset lankeavat Soilikille. Uusi aita tulee hyödyttämään Soilikin lisäksi myös lähialueen asukkaita sekä muita alueella toimivia lapsi- ja koululaisryhmiä.

– Aitaamisen kustannusarvio on jopa 23 000 euroa, joka on haastava summa saada kasaan lyhyellä aikataululla. Soilikki on voittoa tavoittelematon päiväkoti ja kulunut vuosi on ollut taloudellisesti erityisen raskas muuttoon liittyvien yllättävien kustannusten sekä koronan vuoksi. Haluamme turvata rakkaan päiväkotimme tulevaisuuden ja siksi päätimme tarttua haasteeseen ja käynnistää varainkeruukampanjan, kertoo vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Laura Koivu.

Kampanja on meneillään mesenaatti.me -palvelussa, jossa on tukijoille tarjolla monipuolinen valikoima pääosin taiteeseen liittyviä vastikkeita. Kampanjaan ovat halunneet lahjoittaa teoksiaan myös entiset soilikkilaiset nuoret.

– Toivomme, että valikoimasta löytyy jokaiselle tukijalle sopiva tapa osallistua rahoitukseen. Tarjolla on mm. lasten taideteoksia ja postikortteja sekä Soilikin kokkien resepteihin perustuva kasvispainotteinen keittokirja. Saatavilla on myös aineettomia vastikkeita heille, jotka eivät kaipaa tavaraa. Voi ostaa vaikka lipun puistojuhlaan, joka järjestetään Saukonpuistossa syksyllä aidan valmistuttua, kertoo Mirjam Larinkari.