Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereelta Kemijärvelle palannut Kari Väänänen sanoo, että elää vain tunteella – "En kaipaa kaupunkiin, vaikka siellä olisikin kiinalainen ravintola"

Kulttuuri: 66-vuotias näyttelijälegenda muistelee vuosiaan Tampereella suurella lämmöllä. Hän kuvailee itseään liekkisudeksi, jonka on hyvä välillä kadota metsään.

66 vuotta, 115 elokuvaa ja 115 näytelmää. Tai jotain sinnepäin. Tunnepuolen kaveri, joka on halunnut jopa kroonisesti sanoutua irti ”järkiasioista”.

– En jaksa yhtään hallintoa enkä johtamista. Eläminen on parempaa.

Hyvät naiset ja herrat: Kari Väänänen. Väänänen kuuluu niihin suomalaisen näyttelijäosaston nimiin, joita voi hyvällä syyllä legendoiksi kutsua.

– Asuttiin perheen kanssa vuodet 2003–2008 Tampereella. Olin silloin vakituinen vierailija Työväen Teatterissa. Siellä oli hyviä proggiksia. Satamakadun edesmennyt DD Pub oli tärkeä paikka, samaten Kaupinojan sauna ja Pyynikin rannat. Torit ovat hienoja, varsinkin Laukontori, Väänänen muistelee.

Konkari huokasi tyytyväisenä, kun TTT:n jatko selvisi.

– Teatterit varmasti ansaitsevatkin kritiikkinsä, mutta jotain tolkkua sentään, hän murahtaa.

En kaipaa kaupunkiin, vaikka siellä olisikin kiinalainen ravintola.

Sitten muuttokuorma siirtyi sinne mistä poika maailmalle lähti. Inarilainen Väänänen palasi kotiin Kemijärvelle. Mies kuvailee maisemanvaihdosta suurilla värikynillä.

– En kaipaa enää yhtään kaupunkiin, vaikka siellä olisikin kiinalainen ravintola. Siellä saa olla rauhassa, vaikka joku katsookin että perkele, elokuvamies tuli takaisin. Olen liekkisusi, joka katoaa metsään ja saa olla siellä ihan niin pitkän aikaa kuin haluaakin, Väänänen kuvailee.

Lapin luonnon viehätys on lihasmuistissa. Edelleen, vaikka liikkumisessa onkin jo haasteita.

Tampereen-seudulla Väänänen viettää tänä kesänä aikaa Häräntappoase-sarjan uusintaversion kuvauksissa. Tämä haastattelu on tehty Pirkkalassa.

Klassinen nuorisotarina Häräntappoase kääntyi nyt kahden nuoren naisen rakkaustarinaksi – uusintaversion pääroolissa nähdään tamperelainen some-tähti

Tuotannossa Väänänen saa tehdä töitä nuorien näyttelijöiden kanssa: osa heistä on syntynyt 2000-luvun puolella.

– Eivät ne minua pelkää, ja se on perkeleen hyvä! Niin pitää alalle tullakin, pelottomasti.

Sen neuvon Väänänen haluaisi yleisemminkin ihmisille antaa. Ei pidä pelätä.

Jopen (Ruonansuu) kuolema kyllä kirpaisi ja aika laillakin. Jope oli mahdottoman mukava ihminen. Itse olen sinut sen kanssa, että vaikka nyt voi katketa suoni ja se on siinä. Elää kannattaa niin kauan kuin se on vain mahdollista, Väänänen murahtaa.