Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Popeda palaa elokuussa koronatauolta keikoille, mutta varovasti – "Melartin ja Mustajärvi ovat jo eläkeiässä"

Tampereen höyrykone Popeda palaa koronarajoitusten hellitettyä keikoille jo elokuussa. Kitaristi Costello Hautamäki sanoo, että pitkän soittotauon jälkeen ainakin kolmikko, johon kuuluu Hautamäki, basisti Jyrki Melartin ja rumpali Lacu Lahtinen, ottaa ainakin yhden harjoituskerran alle ennen taistelukentille lähtöä.

– Otetaan siihen sellainen pieni treeni alle, niin tiedetään taas jokainen että missä mennään kun soittamaan mennään. Asiaa voi verrata hyvin jääkiekkojoukkueeseen: kun on katsottu taas askelmerkit kohdilleen yhdessä, homma kulkee kentälläkin sitten kuin ajatus, Hautamäki kuvailee.

Rokki ja työnteko maistuu Popedan miehille edelleen erinomaisesti, mutta ryhmässä tiedostetaan ajan kuluminen ja lajin haasteet. 64-vuotias kukko Pate Mustajärvi ja 66-vuotias Jyrki Melartin ovat jo eläkeiässä.

– Mustajärvi on joskus sanonutkin, että perälauta jo näkyy. Mustajärvi ja Melartin ovat tosiaan jo eläkeiässä, ja korona-ajan riskitkin pitää ottaa siinä suhteessa vakavasti. Ei keikoille pidä lähteä terveyden ehdoilla, vaan viisautta pitää näillä vuosilla olla matkassa, Hautamäki luonnehtii.

Costello itse kertoo keikkailusta yhtä innostuneesti kuin aina. Tuulikonekin lähtee keikalle heti kun keikalle lähdetään.

– Soittaminen on vaan niin saamarin kivaa. Ei siinä sen monimutkaisempaa syytä ole. Kotona jos tulee mieleen joku kitarariffi tai tekee mieli laulaa työhuoneella kellarissa, siinä mää istun ja nökötän tuolissa vaikka tuntikaupalla kun asiat alkavat viedä. Lomallekin lähtee aina soitin mukaan: jos ei kitaraa jaksa roudata, niin ukulele menee vaikka matkalaukkuun, Hautamäki innostuu.