Sinilevähavaintojen määrä on lievässä kasvussa Pirkanmaalla

Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Sinilevähavaintojen määrä on lievässä kasvussa Pirkanmalla, kertoo ELY-keskus tiedotteessaan.

Maakunnassa havaittiin viikolla 30 sinileviä kuudella valtakunnallisella leväseurantapaikalla. Runsaasti levää havaittiin Kangasalan Kirkkojärvessä. Hieman sinilevää havaittiin Sastamalan Houhajärvessä, Kangasalan Ukkijärvessä, Pirkkalassa Pyhäjärven Kranstolpan uimarannassa, Lempäälässä Pyhäjärven Mäyriänrannassa ja Virroilla Marttisenalaisen uimarannassa. Järviwikin leväbarometrin mukaan sinileviä on ajankohtaan nähden edelleen hieman normaalia vähemmän.

Lisäksi Järviwikiin on kirjattu yleisöhavaintoja sinilevistä Lempäälän Mäyhäjärvestä ja Vanajaveden Kuhanselältä.

Ihon tuntuminen limaiselta uinnin jälkeen voi johtua limalevästä. Limalevät eivät ole myrkyllisiä. Paljain silmin näkymätön levä viihtyy humuspitoisissa, ruskeissa järvivesissä. Uimarin iholla leväsolut hajoavat, iho tulee limaiseksi ja kuivuessaan kiristäväksi.

Levä ei ole myrkyllinen, mutta voi aiheuttaa iho-oireita kuten voimakasta punoitusta ja kutinaa. Kutinaa voi estää huuhtomalla ihon uinnin jälkeen puhtaalla vedellä tai kuivaamalla karkealla pyyhkeellä.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut