Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsalaiset lisäävät pökköä pesään maaottelun osalta – DN: Vetoavat maansa hallitukseen, jotta pääsevät syyskuussa Tampereelle

Legendaarinen yleisurheilun Suomi-Ruotsi -maaottelu on pitkään ollut vaarassa peruuntua. Syynä asiaan on naapurimaan tukala koronatilanne, joka lähtökohtaisesti ehkäisee maaottelun ainakin sillä tapaa, että paikalla olisi ruotsalaisurheilijoita. Suomeksi sanottuna maaraja on suljettu.

Nyt Dagens Nyheter kertoo verkkosivuillaan, että ruotsalaiset eivät klassikosta hevillä pois ole jäämässä. Ruotsin yleisurheiluliiton puheenjohtaja Johan Storåkers vetoaa näkyvästi maan hallitukseen asian tiimoilta.

– Kyseessä on kuitenkin maailman vanhin yleisurheilumaaottelu. Olemmekin erittäin huolissamme siitä, ettei sitä pystyttäisi järjestämään. Kyse on lopulta siitä, miten Suomessa suhtaudutaan ruotsalaisten mahdollisuuksiin matkustaa Suomeen.

Jos maaottelu järjestetään, se järjestetään Tampereella Ratinan stadionilla järjestyksessään kolmatta kertaa. Jos saattaa olla tässä yhteydessä jyrkkä ehkä.

– Tässä on ehdotuksemme: urheilijat ja valmentajat testattaisiin koronan varalta ennen lähtöä Suomeen, ottelun nuorten sarjat jätettäisiin tänä vuonna väliin ja korkeintaan 70 ihmistä päivässä lentäisi Ruotsista Tampereelle, kuuluu Storåkersin resepti asiaan liittyen.

Vetoomuksen kanssa ollaan lahden takana tosissaan. Se on lähetetty muun muassa maan pääministeri Stefan Löfvenille.

Suomessa asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.