Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tätä ihmetellään nyt: miksi Tampereen maauimalasta parkkiaikaa lisäämään poistuva joutuu ostamaan palatessaan uuden pääsylipun? – "Meillä on tosi vähän parkkipaikkoja"

Kaupunki: Asiakas ihmettelee, miksi maauimalasta ei voi poistua ilman uuden lipun ostoa. Liikuntapäällikön mukaan syynä on resurssien vähyys.

Jos Tampereen maauimalassa mielii viettää koko päivän, on oma auto viisainta jättää kotiin tai kauemmas. Maauimalassa viikonloppuna käynyt ihmetteli tilannetta, jossa Jyväskylästä maauimalan perässä Tampereelle saapunut kävijä oli kysynyt, mistä saisi lipukkeen, että voisi käydä lisäämässä parkkiaikaa autoonsa ja pääsisi sen jälkeen vielä takaisin maauimalaan. Tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, vaan jos poistuu maauimalasta, joutuu ostamaan uuden lipun.

Tampereen kaupungin liikuntapäällikkö Mikko Heinonen kertoo, että käytäntö on ollut voimassa aina.

– Meillä ei ole sellaista resurssia, että pystyttäisiin tarkkailemaan ihmisten menemistä ja tulemista, käytäntö on kaikille sama, Heinonen kertoo.

Uintikeskuksen parkkipaikalla on neljän tunnin kiekkopaikkoja. Etenkin pidemmän matkan takaa tulevat viettävät maauimalassa pidemmän aikaa. Heinonen sanoo, että jos tietää olevansa maauimalassa yli neljä tuntia, kannattaa auto jättää muualle.

– Jäähallin parkkipaikalle saa jättää arkisin, siitä ei ole kauhean pitkä matka tai keskustan pysäköintihalleihin. Myös liityntäpysäköintejä kannattaa hyödyntää, maauimalaan on hyvät joukkoliikenneyhteydet, Heinonen sanoo.

– Meillä on tosi vähän parkkipaikkoja, joten siksi siinä on neljän tunnin aikaraja, että paikat kiertäisivät eikä sama auto olisi koko päivää.

Meillä on tosi vähän parkkipaikkoja, joten siksi siinä on neljän tunnin aikaraja.

Mikko Heinonen

Heinonen muistuttaa, että pelkkä kiekon siirtäminen ei muutenkaan riitä vaan neljän tunnin jälkeen pitäisi autolle etsiä uusi parkkipaikka.

– On epätodennäköistä, että löytäisi uutta ruutua.

Koronarajoitusten vuoksi maauimala päästiin avaamaan tänä vuonna vasta kesäkuun ensimmäisenä päivänä. Liikuntapäällikkö Heinonen kertoo, että siitä huolimatta kesä on sujunut hyvin. Heinäkuun alusta saatiin otettua maauimalan ja uintikeskuksen yhteislippu käyttöön, joten käytännössä kaikki rajoituksetkin on maauimalasta purettu. Käsidesiä on yhä saatavilla ja siivousta on tehostettu, mutta muuten maauimalassa eletään jo normaalia kesää. Jokaisen kävijän omalla vastuulla on muistaa turvavälit muihin. Asiakasmääriä myös tarkkaillaan, mutta kävijöitä on ollut päivää kohden viime vuotta vähemmän.

Viikonloppuna maauimalassa oli noin 1500 kävijää päivässä. Kesäkuun kovimmilla helteillä päästiin yli 2000 kävijän lukemiin, mutta viime vuoden yli 3000 päiväkävijän määrää ei ole vielä saavutettu.

– Kokonaisuutena ollaan lähellä sitä, mitä kokonaiskävijämäärä oli tähän mennessä viime vuonna. Johtuu siitä, että kesäkuu oli viime vuonna kylmä ja tänä vuonna helteinen, Heinonen sanoo.