Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maailmanmies palasi kotiin – "Tampereelle on ollut ikävä"

Persoona: Formulamaailmassa työtään tekevän Jussi Lehtisen työkavereina on varakkaita ja formulaväkeä. Synnyinkaupunki rauhoittaa hektisen työn keskellä.

Moni tamperelainen saattoi hieraista silmiään 1980- ja 1990-luvuilla, kun nuori Jussi Lehtinen painoi menemään painisaleilla ja ehkä myös kaupungin kaduilla ja yöelämässäkin. Silmiä ei aina hierottu vain ihastuksesta. Joku entinen opettajakin saattoi ajatella, että tuolla meiningillä Hämeenkatu osoittautuu tuolle pojalle vielä keskimääräistä kivisemmäksi.

Painiurallaan Lehtinen ei koskaan päätynyt arvokisatasolle, mutta jatkoa seurasi. Tuli oma yritystoiminta järjestyksenvalvonnan maailmassa ja lopulta tie vei maailmalle niin, että mies viettää kymmeniä päiviä vuodessa formulamaailmassa.

Valtteri Bottaksen kanssa yhteistyötä on tehty neljän vuoden ajan.

– Varikoilla vastaan kävelee huippunäyttelijöitä, huippu-urheilijoita ja kuningasperheen jäseniä. Se on aivan oma maailmansa jossa tossut irtoavat nopeasti maasta, jos et ole tarkkana. Pitää pukeutua hyvin ja käyttäytyä hyvin. Kärkkyjiä samoille paikoille on, ja mahdollisuus menee nopeasti jos et hoida asioitasi kunnolla, Lehtinen sanoo.

Nyt Lehtinen on palannut kotikaupunkiinsa. Muutoksen laittoi liikkeelle avioero.

– Tampereelle on ollut kuitenkin ollut ikävä. On ollut ikävä koko sen 11 vuotta, kun olin poissa täältä.

Lehtinen antaa haastattelun Rauhaniemessä, joka on miehen yksi lempipaikoista – vaan ei suinkaan ainoa.

– Täällä on Näsijärvi ja Pyhäjärvi, julkisia saunoja, kunnollinen kauppahalli ja ihan ainutlaatuinen torikulttuuri. Pyynikki, Pispala ja Kauppi ovat kaikki kävelymatkan päässä. Suosittelen ilman muuta tamperelaisille yrittäjillekin, että kun teille tulee vieraita, näyttäkää heille paikalliskulttuuria: saunoja ja toreja, viekää ne veneellä Näsijärvelle tai Pyhäjärvelle. Voin sanoa kokemuksesta, että nämä ovat maailman mittakaavassakin ihan ainutlaatuisia asioita.

– Olisin voinut etsiä kodin Helsingistäkin, mutta mitä mä siellä teen? Helsingissä olen matkaopas, Tampereella olen paljasjalkainen tamperelainen. Tämä on paras paikka elää.

Elämässä on myöskin tamperelainen uusi naisystävä, joka pitää osaltaan huolen siitä että jalat pysyvät maanpinnalla. Ja myös yrityskuvio: Lehtinen on palauttamassa vanhaa Hiscovery-turvallisuuspalveluyritystään takaisin toimintaan.

– Korona tietysti sekoitti formulakuvioitakin, joten tässä on ollut hyvin aikaa miettiä sitä mitä voisi tehdä. Toivotaan, että formulakilpailuihin otetaan taas väkeä syyskuusta alkaen.

Lehtinen sanoo, että Concierge Finlandin kanssa tehty kansainvälinen työskentely ja formulamaailma on jo tässä vaiheessa kasvattanut Tampereen poikaa valtavasti. Siitä kasvusta mies haluaisi antaa nyt osansa myös synnyinkaupungilleen.

– Formulapuolella on monessa asiassa valtava vaatimustaso. Samalla myös on oppinut sen mikä merkitys on sillä, että pidät itsesi kunnossa. Kehosi on lopulta ainoa asia jonka omistat: miksi et huolehtisi siitä?

– Jos pystyn auttamaan kotikaupunkiani tuomalla tänne kansainvälistä osaamista kohtuullisella hintatasolla, niin se on loistavaa. Visioita on ja energiaa riittää.

Yksi työkalu on jo olemassa: Concierge Finland. Se tunnetaan kansainvälisestikin ja kontakteja löytyy.

– Conciergen kautta pystyisin toteuttamaan esimerkiksi erilaisia tilaisuuksia yrityksille ja yhteisöille. Puhutaan 10-300 hengen tilaisuuksista Pirkanmaalta Monacoon. Jos tilaisuuden voi tehdä täällä, sen voi tehdä Monacossa. Ja se minkä voi tehdä Monacossa, voi tehdä myös Pirkanmaalla. Menestymisen säännöt ovat kaikkialla samat, Lehtinen sanoo.