Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kylmä ukkosrintama iskemässä Uudellemaalle viimeistään iltapäivällä – "Hetkellisesti voi sataa rankasti"

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Nina Karusto kertoo, että kohti itää liikkuva kylmää rintama siihen liittyvine kuurosateineen ja ukkosineen on aamupäivällä Varsinais-Suomen alueella.

– Todennäköisimmin tuo kylmä rintama saapuu Uudellemaalle iltapäivän aikana. Hetkellisesti voi sataa rankasti, mutta näyttäisi siltä, että sademääristä ei tule erityisen suuret. Eli Uudellamaalla ei tulisi tulvasateita, koska rintama liikkuu suht nopeasti ja Uudellamaalla sää poutaantuu illaksi, Karusto kertoo.

Kylmä rintama ukkosineen ja sateineen osuu myös Tampereelle. Rajusta ukonilmasta ukkospuuskineen on voimassa varoitukset koko Suomen länsipuoliskolla lukuun ottamatta Varsinais-Suomea, Uuttamaata ja pohjoisinta Suomea. Rajun ukonilman lisäksi varoitus runsaasta sateesta koskee Päijät-Hämettä. Kymenlaaksossa varoitetaan rankkasateista.

– Kymenlaaksossa ja Päijät-Hämeessä rankat sateet voivat aiheuttaa veden tulvimisia, Karusto jatkaa.

Loppuviikkoa kohti mentäessä ennustetaan pientä viilenevää trendiä, viileimmillään päivälämpötila Uudellamaalla ja Tampereen suunnalla olla alle 20 astetta.

– Ensi viikolla palataan ennusteen mukaan heinäkuun keskilämpötiloihin, eli päivälämpötilat olisivat reilut 20 astetta.