Työttömyyden kasvu hidastui Pirkanmaalla – lukemat ovat silti murheelliset verrattuna viime vuoteen

Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Työttömyyden kasvu hidastui Pirkanmaalla, käy ilmi Ely-keskuksen tuoreesta tilastosta. Toukokuussa työttömiä työnhakijoita oli alueella 41 333, kesäkuussa määrässä oli laskua lukemaan 40 439.

Muutos viime vuoteen on kuitenkin merkittävä: kesäkuussa 2019 työttömiä työnhakijoita oli 23 849. Toki muutosta on myös avoimien työpaikkojen määrässä: vuosi sitten alueella oli 5 217 avointa työpaikkaa, nyt avoimia työpaikkoja on 3 792 kappaletta.

Vuoden takaisiin lukemiin verrattuna korkein työttömyysaste oli Tampereen seutukunnassa, jossa työttömien määrä kasvoi 14 107 henkilöllä. Etelä-Pirkanmaan alueen osalta työttömyys kasvoi 997 henkilöä ja Lounais-Pirkanmaalla 595 henkilöä. Luoteis-Pirkanmaalla kasvua oli 447 henkilöä ja Ylä-Pirkanmaalla 444 henkilöä.

Suurin prosentuaalinen muutos oli Luoteis-Pirkanmaalla (89 prosenttia kasvua). Etelä-Pirkanmaalla jäätiin 60 prosentin kasvuun. Lomautettujen määrä Tampereen seutukunnassa kasvoi 9 787 henkilöllä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut