Historiallinen muutos on tapahtumassa! Kohta Ideapark näkyy myös moottoritien opasteissa – mutta se ei kuitenkaan viesti siitä, että nuolen päästä löytyy kauppakeskus

Moni Helsingistä Tampereelle tai päinvastoin moottoritietä ajanut autoilija on vuosien varrella saattanut ihmetellä, miksi Ideaparkiin näyttävissä opasteissa ei lue Ideapark, vaan Kauppakeskus.

Nyt asiaan on tulossa muutos, kun Zones by Särkänniemi muutti nimensä Ideapark Zonesiksi. Asiasta kertoo Pirkanmaan ELY-keskuksen lupapalvelusta Teija Sampela-Front.

Nyt on kuitenkin edelleen niin, ettei moottoritien varresta löydy edelleenkään kauppakeskuksen opastetta, vaikka Ideaparkin nimi kyltistä löytyykin.

– Se mikä tässä on olennaista, niin kauppakeskus Ideaparkiin ei olla nyt opastamassa. Nyt opastetaan huvipuistoon, jonka nimi on Ideapark Zones. Voi kuulostaa maallikosta sanahelinältä, mutta säädökset menevät lain mukaan, Sampela-Front sanoo.

Aikaisemmin asia on herättänyt huolta muun muassa Lempäälän kunnan johdossa. Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö kertoi Tamperelaiselle vuonna 2017 mielipiteenään, että pelkkä kauppakeskuksesta kertova kyltti ei ohjaa esimerkiksi turisteja riittävän hyvin paikan päälle. Myös kuntalaiset ovat olleet opastetilanteesta hämillään.

– Tieliittymässä on sattunut peltikolareita. Olemme saaneet palautetta risteysten vaarallisuudesta ja erityisesti äkkinäisten kaistanvaihtojen aiheuttamista vaaratilanteista, kommentoi Heidi Rämö Tamperelaiselle tammikuussa 2017.

Sampela-Front sanoo, että asiaan littyen on laitettu ELY-keskukseen jo hakemuskin sisälle.

– Kyllä tällainen hakemus on tullut, mutta vielä sitä ei ole ehditty ottaa käsittelyyn. Ideapark Zonesiin tullaan toteutuessaan ohjaamaan samalla tavalla kuin Särkänniemi Zonesiinkin, Sampela-Front sanoo.

Tieliikennelain muutos tarkoittaa osaltaan myös sitä, että käsittelyaikoja on vaikea ennakoida etukäteen kovin tarkasti. Osa uuteen lakiin liittyvistä järjestelmäpäivityksistä on edelleenkin kesken.

– Sitä aikataulua, koska Ideapark-muutos kyltteihin saadaan, on siis mahdoton vielä mennä sanomaan, Sampela-Front kuvailee.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut