Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Raisa Räisästä etsittiin viikonloppuna Hervantajärvestä

Syksyllä 1999 Tampereen keskustasta jäljettömiin kadonnutta Raisa Räisästä etsittiin viikonvaihteessa Hervantajärvestä. Tapauksesta kertoo Yle verkkosivuillaan.

Ylen mukaan merkkejä Raisa Räisäsestä etsittiin Hervantajärvestä vedenalaisen dronen, viistokaikuluotaimen, pohjatutkan, ruumiskoiran, metallinpaljastimen ja magneetin avulla.

– Ei löytynyt mitään, vaikka oli hyvin kalustoa mukana, kommentoi etsintöjä toteuttaneen Hejacin puheenjohtaja Heikki Heinonen Ylelle.

Raisa Räisäsen tapaus on koskettanut tamperelaisia ja suomalaisia laajalti. Erilaisia tutkintalinjoja Räisäsen katoamiseen liittyen on vuosien varrella esitetty, mutta yhdenkään niistä osalta ei ole tullut varsinaista läpimurtoa.

KRP:n Tampereen yksikön rikoskomisario Paavo Tuominen kertoi lokakuussa 2019 Tamperelaiselle, ettei poliisi ole aikeissa lopettaa jutun tutkintaa.

Kesäkuussa 2020 julkaistiin kirja, jossa käsitellään muun muassa Raisa Räisäsen katoamista. Kirjassa Raisa Räisäsen sisko toivoo, että mahdollinen surmaaja tunnustaisi teon.