Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsalaiset haluavat Ratinaan vaikka puoliväkisin! – IS: Näin yleisurheilun legendaarinen maaottelu voitaisiin toteuttaa

Viime aikoina on ollut esillä se, miten käy yleisurheilun perinteisen Suomi-Ruotsi -maaottelun. On väläytelty sitäkin mahdollisuutta, että koko maaottelu jää pitämättä. Se olisi historiallisen kova kolhu: viimeksi näin tapahtui sotavuosina 1941-1944.

Tampereen Pyrinnön toiminnanjohtaja Jarmo Hakanen kertoo Ilta-Sanomille, että peruuntumista yritetään nyt välttää kaikin keinoin. Potentiaalisessa mallissa ruotsalaisten yleisurheilujoukkue lennätettäisiin Tukholmasta suoraan Tampereelle ilman että he päätyisivät kosketuksiin yleisön kanssa.

– Ruotsalaiset lentäisivät charter-lennolla Tampereelle lauantaiaamuna ja lähtisivät illalla takaisin Tukholmaan, Hakanen kertoo suunnitelmasta.

Ruotsin päässä on jo laskettu, ettei poikkeusjärjestely maksaisi aivan mahdottomia.

– Ruotsin yleisurheiluliitolla on yhteistyösopimus SAS:n kanssa, joten kulut eivät olisi älyttömän suuret, Hakanen sanoo Ilta-Sanomille.