Ruotsalaiset haluavat Ratinaan vaikka puoliväkisin! – IS: Näin yleisurheilun legendaarinen maaottelu voitaisiin toteuttaa

Yleisurheilun legendaarinen Suomi-Ruotsi -maaottelu saattaa sittenkin nähdä päivänvalon. Maaottelu on tarkoitus järjestää syyskuussa Ratinassa kolmatta kertaa. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Viime aikoina on ollut esillä se, miten käy yleisurheilun perinteisen Suomi-Ruotsi -maaottelun. On väläytelty sitäkin mahdollisuutta, että koko maaottelu jää pitämättä. Se olisi historiallisen kova kolhu: viimeksi näin tapahtui sotavuosina 1941-1944.

Tampereen Pyrinnön toiminnanjohtaja Jarmo Hakanen kertoo Ilta-Sanomille, että peruuntumista yritetään nyt välttää kaikin keinoin. Potentiaalisessa mallissa ruotsalaisten yleisurheilujoukkue lennätettäisiin Tukholmasta suoraan Tampereelle ilman että he päätyisivät kosketuksiin yleisön kanssa.

– Ruotsalaiset lentäisivät charter-lennolla Tampereelle lauantaiaamuna ja lähtisivät illalla takaisin Tukholmaan, Hakanen kertoo suunnitelmasta.

Ruotsin päässä on jo laskettu, ettei poikkeusjärjestely maksaisi aivan mahdottomia.

– Ruotsin yleisurheiluliitolla on yhteistyösopimus SAS:n kanssa, joten kulut eivät olisi älyttömän suuret, Hakanen sanoo Ilta-Sanomille.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut