Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen hampurilaismarkkinoille on imua! Nyt tulee Social Burgerjoint – "Pihvi on kaikkein tärkein"

Tampereen tunnetusti tulikuumille hampurilaismarkkinoille on tulossa lisää yrittäjiä. Nyt vuorossa on helsinkiläislähtöinen, muutamassa vauhdissa kiitettävällä tahdilla ympäri Suomea laajentunut Social Burgerjoint, joka avaa ovensa Hämeenkatu 14:ssä.

Ovet avautuvat asiakkaille keskiviikkona kello 10.30. Yrittäjä Tapio Alanko odottaa päivää jo innolla.

– Pihvi on tärkeä, ne tehdään itse ja ne paistetaan avotulella hiiligrillissä. Tässä tehdään toki muutakin omaleimaista: kastikkeet ja ketsupit tehdään itse, ja käytettävistä raaka-aineista olennaiset osat ovat suomalaisia, sanoo Alanko.

Ketju on saanut osakseen myös kansainvälistä tunnustusta.

– Eurooppalaisessa, vuosittaisessa katuruokakilpailussa (European Street Food Awards) voitto on tullut kaksi kertaa peräkkäin ketjulle, vuosina 2018 ja 2019. Puhutaan vielä suomalaisesta tuotteesta, ja hampurilaisia kuitenkin löytyy mantereen täydeltä, Alanko sanoo.

Ensimmäinen Social Burgerjoint avasi ovensa Helsingissä vuonna 2016. Suosiota alkoi tulla, joten konsepti laajeni. Helsingissä on nyt kolme liikettä, ja Tampereella on nyt kunnia olla ketjun kymmenes toimija.

– Tässä on sitten vielä tällaista juhlan tuntua. Juhlatunnelma syntyy siitäkin, että korona-aika siirrätti avajaisia useampaan otteeseen. On erittäin hienoa, että tämä nyt viimein toteutui, Alanko iloitsee.

Tampereen yksikkö toimii Alangon mukaan franchise-periaatteella.

– Käytännössä voimme käyttää heidän reseptiikkaansa. En osaa sanoa, onko ketjulla tarkoitus laajentaa toimintaansa nimenomaisesti Tampereelle, mutta varmasti on niin että ei tämä viimeiseksi ketjun ravintolaksi Suomessa jää, Alanko arvioi.

Hampurilaisten suosio on Suomessa kasvanut viime vuosien aikana huomattavasti. Enää purilaisia ei saa vain kioskeilta tai pikaruokaketjuista.

– On siinä varmasti se ruuan helppous. Hampurilaisia on helppo syödä, ja niitä on helppo valmistaa. Myös ihmisten kulutustottumukset ovat erilaisia, väellä on enemmän rahaa käytössä ja myös nuorisolla on enemmän maksukykyä kuin aikaisemmin.

Kilpailutilanne on lisännyt myös kuluttajien vaatimuksia ja tätä kautta nostanut tasoa.

– Nyt löytyy purilaisia moneen lähtöön. Ihmisillä on erilaisia ruokailutottumuksia, ja nyt löytyy ketoburgeria ja gluteenitonta sämpylää. Joskus oli varmaan kummallista, jos joku pyysi vegaanista hampurilaista, nyt se on nykyaikaa ja hyvä niin, Alanko pohtii.