Poliisilta vinkki viikonloppuun: helppo kikka estää monta maksuvälinepetosta

Kuvituskuva.

Riina Haapala

Tamperelainen kertoi aiemmin tällä viikolla, että erilaisten petosrikosten määrä on kasvanut alkuvuodesta runsaasti. Sisä-Suomen poliisi muistutti perjantaina lähettämässään tiedotteessta yhdestä keinosta maksuvälinepetosten ennaltaehkäisemiseksi.

– Muista, että luottokortteihin on mahdollista asettaa ns. maa-aluekohtaiset rajoitukset, jolloin esim. ulkomailta tulevat oikeudettomat veloitukset eivät mene läpi luottokortilta, poliisi vinkkaa.

Vakuutuspetosten määrä kasvoi koronan aiheuttamien rahahuolien myötä – näistä merkeistä tarkastajien hälytyskellot alkavat soida

Jos kortin maa-alueeksi on asetettu Suomi, ei korttia pysty käyttämään ulkomailla lainkaan. Poliisi muistuttaa, että maa-aluekohtaisia rajoituksia on mahdollista asettaa ja poistaa reaaliaikaisesti omassa verkkopankissa. Omalta pankilta voi tarvittaessa kysyä apua asetusten muuttamiseen.

Ainakin nämä ostokset kannattaisi maksaa luottokortilla – "Usein turvallisempi ja järkevämpi"

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut