Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen luottomies muistelee, kun suu loksahti auki Abu Dhabin formulakilpailussa – "Jussi, tuota edes sä et olisi pystynyt hoitamaan"

Siitä on neljä vuotta, kun tamperelaisen Jussi Lehtisen ja nastolalaisen formulakuljettaja Valtteri Bottaksen tiet kohtasivat ratkaisevissa merkeissä.

Autoliike Vehosta otettiin yhteyttä, että Bottas on liikkeellä Suomessa, mutta tarvitaan kuljettaja Mercedes Maybachin rattiin. Arvoauton kuljettajaksi haluttiin ehdottoman luotettava henkilö.

– Otin tehtävän vastaan, Valtteri tuli kyytiin ja siinä sitten alettiin tutustua.

Samana vuonna Lehtinen löysi itsensä hoitamasta Bottaksen asioita ja formulavarikkojen hospitality-palveluja. Hospitality kääntyy suomeksi sanaan vieraanvaraisuus: formulamaailmassa voidaan puhua esimerkiksi kuljetuksista hotellista lentokentälle tai vaatehankinnasta ratkenneen paidan tai housujen tilalle.

Työ on myös hyvin vaativaa: töissä ollaan 24/7, ja jos yöllä tulee tarvetta liikahtaa suuntaan tai toiseen, silloin myös liikahdetaan.

– Olin siihen aikaan varmasti hyvin itsevarmalla tuulella, ja varmaan sanoin Valtterillekin monta kertaa että mä hoidan, mä hoidan.

Abu Dhabin osakilpailu ajettiin marraskuussa 2016. Siellä Lehtistä vastaan tuli kokemus, joka kertoi siitä että aivan kaikkea ei ehkä tamperelainenkaan mieskään pysty hoitamaan.

– Katselin silmät pyöreänä varikolta taivaalle, että tuossa muuten menee suihkukone 200 metrin korkeudella. Rinnalla meni ehkä viisi hävittäjälentokonetta, joista tuli eri värejä taivaalle. Tämän laivueen ympärillä oli vielä pari lentokonetta tekemässä erilaisia kuvioita, Lehtinen muistelee.

Lehtinen muistaa ensimmäisen ajatuksensa edelleen.

Jussi, tuota sä et kyllä olisi pystynyt hoitamaan.

Formulavarikot kutsuvat Lehtistä mahdollisesti jälleen syyskuussa. On kaavailtu, että tapahtumiin voidaan siinä vaiheessa ottaa jo yleisöäkin ja myös niin sanotusti ulkopuolista väkeä.