Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Katri Kulmuni kävi Tampereella – "Keskusta on ainoa puolue, jonka juuret ovat suomalaisessa mullassa"

Keskustapomo Katri Kulmunin, 32, kulunut vuosi olisi varmasti voinut sujua monellakin tapaa paremmissa merkeissä. Puolueen gallupsuosio ei osoita nousun merkkejä, pesti valtiovarainministerinä hiipui viestintäkoulutuskohuun ja voi olla mahdollista, että Keskustan puoluekokouksessa kentille äitiyslomalta palannut Annikka Saarikko karauttaa loppusuoralla ohi puheenjohtajakamppailussa.

Torniolainen Kulmuni vaikuttaisi keskustalaiseen tapaan kuitenkin luottavan jalkatyön ja kiertämisen voimaan, ja torstaina ohjelmassa oli vähintäänkin täysi päivä siellä ja täällä Pirkanmaalla.

Noin reissun puolivälissä oli aika saapua Tampereen Artturiin. Haastavista poliittisista suhdanteista huolimatta verbaliikka oli reipasta.

– Meidän keskustalaisten kannattaa muistaa, että me olemme ainoa puolue, jonka juuret ovat suomalaisessa mullassa. Jos ajatellaan vasemmistopuolueita tai oikeistolaisempaa laitaa, niiden ideologiat ovat enemmän tai vähemmän muualta tuotuja, Kulmuni sanoi.

Pientä kuittailun makua oli havaittavissa myös hallituskumppani SDP:n suuntaan: olkoonkin, että Kulmuni kertoi vierastavansa myös liiallista kamppailuasetelmaa poliitikkojen ja puolueiden kesken. Se ei hänen mukaansa tee lainkaan hyvää sille mielikuvalle, joka politiikasta jää seuraajille ja äänestäjille.

– Politiikassahan menee niin, että pitää tehdä se mitä lupaa. Jos lupaa satasta, ei se ihme ole jos äänestäjä ihmettelee että miksi tämä onkin esimerkiksi viisikymppiä, Kulmuni otti esimerkin kommentoidessaan yleisökysymystä, miksi päätti erota viestintäkoulutuksesta syntyneen kohun jälkeen valtiovarainministerin tehtävistä.

Keskustan puoluekokous järjestetään Oulussa 4.–6. syyskuuta.