Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Blockfest peruttu! Tässä syyt: "Blockfestia ei voisi niiden myötä kutsua enää Blockfestiksi" – Lue järjestäjän perusteellinen selvitys

Tampereella järjestettävä hiphop-festivaali Blockfest on peruttu tältä kesältä.

Tapahtuman järjestäjä tiedotti asiasta hetki sitten.

Järjestäjän mukaan edellytyksiä tapahtuman järjestämiselle oli käyty läpi viranomaisten kanssa perusteellisesti

– Ikävä kyllä olemme tulleet erilaisia skenaarioita tutkiessa siihen tulokseen, ettemme pysty tarjoamaan näissä olosuhteissa lojaaleille kävijöillemme sellaista tapahtumakokemusta, jonka he ansaitsisivat. Kyse ei ole niinkään vastuullisuudesta, joka on meille vuosittain itsestäänselvyys. Kyse on viranomaislinjauksista, jotka pakottavat vielä elokuussakin liian isoihin kompromisseihin. Blockfestia ei voisi niiden myötä kutsua enää Blockfestiksi eikä festivaali vastaisi sitä laatulupausta, jonka tarjoamme vuosittain, todetaan tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan päätös pohjautuu useampaan esteeseen, joista yhtenä suurimmista linjaus, jonka mukaan jokaisella asiakkaalla täytyy olla oma istumapaikka pöydän tai vastaavan tason ääressä.

– Lisäksi yhdysvaltalaisten tähtinimien lennättäminen Suomeen karanteenimääräyksineen, lentoyhteyksien puuttumisineen ynnä muine yksityiskohtineen aiheutti tämän kesän osalta haasteita, tapahtuman vastaava tuottaja Kalle Kallonen kommentoi tiedotteessa.

Blockfesteille 2020 ostetut liput käyvät sellaisinaan myös ensi vuoden tapahtumaan. Ensi kesän ajankohta, ensimmäiset artistikiinnitykset sekä ohjeistukset lippukäytännöistä julkistetaan niin pian kuin mahdollista.

BLOCKFESTIN TIEDOTE 15.7.

Yrityksestä huolimatta Blockfest siirtyy kesälle 2021

Koronatilanne on Suomessa ja aivan erityisesti Pirkanmaalla parantunut merkittävästi kesän edetessä. Tämän takia olemme kärsivällisesti odottaneet, suunnitelleet ja selvittäneet Blockfestin toteuttamismahdollisuuksia ensi kuuta ajatellen yhdessä lukuisten viranomaisten kanssa ennen kuin teemme hätäisiä päätöksiä.

Ikävä kyllä olemme tulleet erilaisia skenaarioita tutkiessa siihen tulokseen, ettemme pysty tarjoamaan näissä olosuhteissa lojaaleille kävijöillemme sellaista tapahtumakokemusta, jonka he ansaitsisivat. Kyse ei ole niinkään vastuullisuudesta, joka on meille vuosittain itsestäänselvyys. Kyse on viranomaislinjauksista, jotka pakottavat vielä elokuussakin liian isoihin kompromisseihin. Blockfestia ei voisi niiden myötä kutsua enää Blockfestiksi eikä festivaali vastaisi sitä laatulupausta, jonka tarjoamme vuosittain.

- Päätös pohjautuu useampaan esteeseen, joista yhtenä suurimmista mainittakoon linjaus, jonka mukaan jokaisella asiakkaalla täytyy olla oma istumapaikka pöydän tai vastaavan tason ääressä. Tämä siis silloin, kun alue on anniskelualuetta. Jos taas emme olisi toteuttaneet Blockfestia K18-festivaalina, se olisi sotinut kävijöidemme toivetta vastaan ja nurinkurisesti itse asiassa lisännyt epätoivottuja pullonkauloja jonotuksineen. Lisäksi yhdysvaltalaisten tähtinimien lennättäminen Suomeen karanteenimääräyksineen, lentoyhteyksien puuttumisineen ynnä muine yksityiskohtineen aiheutti tämän kesän osalta haasteita, tapahtuman vastaava tuottaja Kalle Kallonen kommentoi.

- Tavoitteena oli mahdollistaa paitsi toive festarikesän perinteikkäästä päätöksestä, myös tukea kotimaista tapahtuma-alaa ja sen ammattilaisia esiintyjistä kulissien takana työskenteleviin tekijöihin. Eniten tapahtuman siirtyminen harmittaa nimenomaan artistien, kumppanien, työntekijöiden sekä kävijöiden puolesta. Halusimme tehdä kaikkemme Blockfestin 2020 eteen.

Hyvinä uutisina kuitenkin kerrottakoon, että Blockfest huipentaa kaikkien aikojen festarikesän ensi vuoden elokuussa! Blockfesteille 2020 ostetut liput käyvät sellaisinaan myös ensi vuoden tapahtumaan. Tulemme julkaisemaan ensi kesän ajankohdan, ensimmäiset artistikiinnitykset sekä ohjeistukset lippukäytännöistä niin pian kuin mahdollista. Luvassa on jälleen kerran niin maailmantähtiä kuin myös monipuolinen kattaus kotimaisia huippunimiä.

Kiitämme edelleen isosti kaikkia lipun ostaneita, seuraajia ja muita tapahtumasta kiinnostuneita kärsivällisyydestä sekä mukana elämisestä!