Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona kun lähti, karaoke palasi kovaan kukoistukseen – "Kun ulkomaille ei voi lähteä, tullaan ravintolaan..."

Koronan väistyminen tai ainakin koronan ensimmäisen aallon hiipuminen on näkynyt konkreettisesti muun muassa tamperelaisravintoloiden kasvaneissa asiakasmäärissä. Sen vahvistavat Kaupunkilehti Tamperelaiselle täkäläiset viihdemaailman ammattilaiset.

Varsinkin karaoken ääreen on nyt kova tunku: viikonloppuna laulamaan mielivän on varauduttava siihen, että edessä on pitkäkin jono.

– Viime lauantaina laulujono oli pisimmillään kaksi ja puoli tuntia, se on aika paljon... kyllä sen ihmisistä selvästi huomaa, että ainakin ensimmäinen korona-aalto on nyt voitettu kanta ja se saa väen liikekannalle.

– Kun aukiolot hieman vapautuivat, oli ehkä alkuun sellaista pientä kyräilyä että uskaltaakohan mennä, mutta kyllä nyt voi sanoa että uskalletaan mennä, kommentoi tamperelaisen Tiikerihain ravintopäällikkö Pia Poila.

Vapauttavaa asiakaskokemusta auttaa osaltaan myös teknologia. Sitä on Tiikerihaissa kevään aikana laitettu uudenlaiseen iskuun.

– Käytimme koronatauon äänentoiston remontointiin. Varmasti sekin on osaltaan kasvattanut asiakkaiden mielenkiintoa, Poila arvelee.

Ihku-ravintoloita hallinnoivan Tunturiviihde Oy:n markkinointipäällikkö Maria Olin-Bolin on Poilan kanssa samoilla linjoilla. Myös Tampereen Ihkussa laulujono kasvoi viikonvaihteessa parhaimmillaan parinkin tunnin mittaiseksi.

– Kyllä sen huomaa, että ravintoloihin on jo haluttu kovasti. Osittain laulujonojen pituus tosin johtuu siitä, että me olemme halunneet olla hygienian kanssa todella tarkkoja. Mikrofoni puhdistetaan jokaisen laulajan jälkeen, ja desinfiointi on todella huolellista. Haluamme, että ravintolat myös pysyvät auki nyt eikä tule mitään uutta koronan aaltoa.

Olin-Bolin uskoo, että lähiravintoloiden kysyntä pysyy kesän mittaan kovalla tasolla.

– Nythän on niin, että ulkomaille ei paljon ole pystynyt matkustelemaan. Se kasvattaa sitten osaltaan lähimatkailun kysyntää, samaten paikallisten ravintoloiden, Olin-Bolin sanoo.