Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jos ruotsalaiset pysyvät karanteenissa, jää legendaarinen maaottelu Ratinassa haaveeksi – HS: Viimeksi pidettiin taukoa jatkosodan aikaan

Perinteisen ja legendaarisen yleisurheilun Suomi-Ruotsi -maaottelun järjestäminen on ensimmäistä kertaa vaakalaudalla – ensimmäistä kertaa sitten sotavuosien. Viimeksi maaottelu on jäänyt järjestämättä vuonna 1944 eli 66 vuotta sitten.

Maaottelu pitäisi järjestää Tampereella Ratinassa 5. ja 6. syyskuuta.

Helsingin Sanomat kertoo, että syynä asialle on Ruotsin hankala koronatilanne. Ruotsalaisurheilijoiden pitäisi olla 14 päivää Suomessa karanteenissa.

– Haluamme viranomaisten linjauksen, millä ehdoilla ottelun järjestäminen on mahdollista. Ilman niitä ei voida järjestää, Suomen Urheiluliiton toimitusjohtaja Harri Aalto sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa.

Aallon mukaan tamperelaisilla ei kuitenkaan ole syytä huoleen, sillä jokin korvaava tapahtuma kaupungissa tullaan syksyllä näkemään. Tämän laadusta tai sisällöstä ei kuitenkaan ole varmuutta.