Huumausainerikoksista aiemminkin tuomittu mies rikkoi matkustuskieltoa, ajoi huumeiden vaikutuksen alaisena ja määrättiin vangittavaksi – Syksyllä odottaa oikeudenkäynti liittyen useaan petokseen ja myös yhteen huumerikokseen

Kuvituskuva. arkisto/ilpo kekki
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Pirkanmaan käräjäoikeus on päättänyt vangita 1950-luvulla syntyneen, useista petoksista, petoksen yrityksistä sekä huumausainerikoksesta epäillyn miehen. Miehellä on taustaa huumausainerikollisuuden maailmassa: hänet tuomittiin muun muassa 2010-luvun alussa laajassa huumerikoskokonaisuudessa useaksi vuodeksi vankeuteen.

Tällä kertaa mies oli määrätty matkustuskieltoon, mutta hän ei tätä noudattanut. Mies oli tavoitettu viime viikon perjantaina Rovaniemeltä liikenteestä huumeiden vaikutuksen alaisena. Tämän lisäksi mies oli ollut liikenteessä kello 23 jälkeen, vaikka matkustuskiellon ehtojen mukaan hänen tulisi olla tavoitettavissa kotiosoitteestaan tai mökiltä päivittäin kello 21 – 07 välisenä aikana.

– Epäillyn kyky noudattaa lain kieltoja ja käskyjä näyttäytyy olemattomana ja siksi hänet on vangittava, jotta hän ei matkustuskiellossa ollessaan tekisi enempää rikoksia tai rikkoisi jälleen määrättyjä ehtoja, poliisi toteaa vangitsemisvaatimuksen perusteluissa.

Mies sijoitetaan Kylmäkosken vankilaan oikeudenkäyntiä odottamaan. Syytteen nostamisen määräpäiväksi on ehdotettu 12. syyskuuta kuluvaa vuotta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut