Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Mennäänkö charter-koneella Azerbaidzhaniin vai apostolinkyydillä Ratinaan tyhjän katsomon eteen? – Tätä tarkoittaa Tampereen Ilveksen eurounelma käytännössä

Tampereen Ilveksen kauteen tuo yhden muuttujan myös Eurooppa. Suomen Cupin viime vuonna voittanut Ilves pelaa varmuudella ainakin yhden ottelun Eurooppa-liigan karsinnoissa. Tänä vuonna ensimmäiseltä karsintakierrokselta jatkava joukkue on selvillä yhden matsin perusteella, kaksiosaisuus on nyt jäänyt pois.

Kuulostaa tietysti jalkapalloseuran ja jalkapalloilijan unelmalta: mitata tasoaan eurooppalaisia joukkueita vastaan, kenties onnistua ja saada jalkaa suuremmin oven väliin kansainvälistä peliuraa ajatellen.

Tampereen Ilveksen toimitusjohtaja Tomi Erola kuitenkin kertoo, että romantiikkaa ei suomalaisseuran euroarjesta juurikaan voi löytää.

– Otteluparit arvotaan 9. ja 10. elokuuta. Arpa ratkaisee tällä kertaa aika paljon. Ohjelmaan voi tulla kotiottelu Tampereella tai vieraspelimatka charter-lennolla Färsaarille tai jonnekin Venäjän alusmaahan. Siellä perillä voi odottaa matsi, joka pelataan tyhjille katsomoille, UEFA ei ole tehnyt vielä päätöksiä siitä asiasta. Sama kohtalo toki koskisi myös Tampereella pelattavaa matsia, Ratinassa voidaan samaten pelata tyhjälle katsomolle, Erola kuvailee tilannetta.

Hintalappu mahdollisesti vain yhden ottelun eurokokemukselle voi nousta hyvinkin suureksi.

– No, tietysti charter-lennoista voi ajatella, että hinta on isompi kuin tavallisella reittilennolla mutta muista näkökulmista matkustaminen onkin sitten jo mukavampaa, Erola hakee asian myönteiset puolet.