Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijavalinnan tulokset ovat valmiit – Syyslukukauden alussa aloittaa 2 100 uutta opiskelijaa

Tampereen ammattikorkeakoulussa (TAMK) aloittaa syyslukukauden alussa noin 2 100 uutta opiskelijaa. Oppilaitos kertoo asiasta tiedotteessa.

Kevään yhteishaussa hakeneet saavat valtakunnallisen tuloskirjeen. Joissakin hakukohteissa on mahdollista tulla hyväksytyksi varasijoilta elokuun alkuun saakka.

Kevään toisessa yhteishaussa TAMK oli hakijamäärältään Suomen toiseksi suosituin ammattikorkeakoulu, kaikkiaan hakijoita oli 18 007. Uusia opiskelijoita valittiin yhteensä 1723, joista 1552 suorittamaan ammattikorkeakoulututkintoa ja 192 ylempää ammattikorkeakoulututkintoa.

Kuluvana keväänä on valittu uusia opiskelijoita myös oppilaitoksen 10 englanninkieliseen tutkinto-ohjelmaan. Näissä ohjelmissa aloittaa yhteensä noin 400 uutta opiskelijaa. Uutena ohjelmana tarjonnassa oli Bachelor’s Degree Programme in Entrepreneurship and Team Leadership, jossa aloittaa noin 20 opiskelijaa.

Tamkin vetovoimaisimpana englanninkielisenä ohjelmana jatkoi Bachelor of Engineering, Software Engineering. Tänä keväänä ohjelman kokonaishakijamäärä nousi yli 600 hakijaan.

Myös oppilaitoksen ammatillinen opettajankoulutus nosti keväällä hakijamääräänsä, kun koulutuksiin hakeutui noin 850 ensisijaista hakijaa. Syksyllä opintonsa aloittaa 272 opiskelijaa ammatillisessa opettajankoulutuksessa, 19 ammatillisessa erityisopettajankoulutuksessa ja 20 ammatillisessa opinto-ohjaajankoulutuksessa.

Tamkiin voi päästä opiskelemaan myös avoimen väylän tai toisesta korkeakoulusta siirtohaun kautta. Tänä keväänä siirtohaussa ja avoimen väylän haussa valittiin yhteensä noin 200 opiskelijaa.

Haku avoimen ammattikorkeakoulun polkuopintoihin alkaa pääsääntöisesti heinä-elokuun vaiheessa. Polkuopintojen suorittamisen jälkeen voi hakeutua avoimen väylän haussa tutkinto-opiskelijaksi.

Seuraavat Tamkin siirto- ja avoimen väylän haut ovat 1.–15. lokakuuta. Hakukohteet julkaistaan verkkosivuilla syyskuun alussa.