Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venla lopetti järkyttävän finaalitappion jälkeen ja lähti Kanadaan – "Haluan siirtyä pois mukavuusalueelta"

Lokakuussa 1987 Tampereella syntynyt Venla Hovi on kulkenut pitkän matkan jääkiekon takia – tai ansiosta.

Muun muassa 207 A-maaottelua käsittäneen pelaajauransa dramaattisesti päättyneisiin naisten MM-kotikisoihin keväällä 2019 lopettanut Hovi asuu nykyisin Kanadassa, jossa odottaa uusi työpesti heti heinäkuussa jahka mökkeily Suomessa on ohi. Asemapaikka on noin 33 000 asukkaan Pentictonin kaupunki neljän tunnin matkan päässä Vancouverista.

– Aloitan työt täkäläisen U17-joukkueen kanssa. Valmennusta on luvassa ja kyseessä on täkäläinen akatemiajoukkue, kesäkuun Pirkanmaalla viettävä Hovi kertoo.

Sitä ennen kiekkonainen on viettänyt aikaansa kotiseuduillaan. Kesäkuun aikana Hovi on vetänyt Kooveen naiskiekkoilijoille kahdet harjoitukset sekä pitänyt Lempäälässä nimeään kantavan kiekkoleirin.

– Tutustuin Kooveen meininkiin etukäteen Facebookin kautta. Joukkue vaikuttaa olevan hauska yhdistelmä nuoria ja kokeneita pelaajia, Hovi kuvailee.

Hän sanoo, että kokeneiden pelaajien merkitys on nuorten kehittymisessä tärkeä.

– Sitä kautta nuori näkee käytännössä sen, mitä se vaatii että pääsee peliuralla eteenpäin. Harjoittelun pitää olla päivittäistä ja harjoittelun pitää olla tavoitteellista, siitä se lähtee. Ilves on ensimmäinen luonteva askel siinä vaiheessa, kun ura lähtee eteenpäin.

Hovi ehti tehdä huomattavan pelaajauran paitsi maajoukkueessa, myös seurajoukkuetasolla. Suomen pääsarjassa syntyi 205 pelatussa ottelussa 142 maalia ja 138 maaliin johtanutta syöttöä. Tanskan-vierailun jälkeen ura jatkui Manitoban yliopiston naisten joukkueessa ja Calgary Infernossa, ja Manitobassa alkoi myös totuttelu valmennukseen kaudella 2018-2019.

Pelaajaura loppui traagiseen naisten MM-finaaliin kotikisoissa keväällä 2019.

– Olen kaiken kaikkiaan todella onnellinen siitä urasta, jonka sain pelata ja kokea. Ei voi olla muuta kuin kiitollinen, Hovi sanoo.

Valmennustyöhön siirtyminen oli pelaajauran jälkeen luonteva ratkaisu.

– Pentictonissa opetellaan jälleen uusia asioita. Haluan siirtyä pois mukavuusalueelta ja kehittää itseäni.