"Hyvä kunto näkyy varmasti ulospäin" – Näin Apulannan Ville jätti 30 kiloa salille

Henkilö: Ville Mäkisen painoindeksi hehkui aiemmin punaisella. Sitten Apulannan mies otti itseään niskasta kiinni.

Ville Mäkinen punnertaa, Jussi Hakala ohjaa ja Marilyn Manson antaa treenin tahdin Powerhouse Gymillä. Annukka Larsen

Markku Makkonen

Powerhouse Gymillä on tekemisen meininki.

Kallioluolassa soi raskas musiikki ja kuntolaitteilla hikoillaan sen rytmissä. Yksi treenaajista on Ville Mäkinen, tuo ravintoloiden dj-kopeista ja Apulannan kokoonpanosta tuttu tamperelainen.

Mäkinen punnertaa rautaa tottuneesti ja näyttää selvästi nauttivan hommasta. Syy siihen on selvä: säännöllinen kuntoilu ja itsestään huolehtiminen ovat muuttaneet Villen elämää merkittävästi.

Basistin uusi suunta löytyi neuvolasta, kun hän astui poikansa määräaikaiskäynnin aikana aikuisten vaa’alle. Luku 117 ei miellyttänyt Villeä.

Muusikko vaihtoi elämäntyyliään vuoden 2018 alussa. Ensimmäinen liike oli kohentaa ruokailutottumuksia ja laskea siten painoa.

– Kilot olivat tulleet salakavalasti, enkä ollut koskaan kiinnittänyt huomiota säännöllisiin ruoka-aikoihin. Myös pizzaa, burgereita ja muita rasvaisia annoksia kului paljon, Mäkinen muistelee.

Kilot olivat tulleet salakavalasti

Ruokaympyrän järjestäminen uusiksi vaikutti nopeasti. Ville huomasi voivansa huomattavasti paremmin. Seuraavaksi hän lisäsi elämäntaparemonttiinsa liikunnan.

– Aloitin lenkkeilyn, mutta polvet kipeytyivät siinä hommassa aika nopeasti, Ville kertoo.

Piti siis keksiä toinen tapa parantaa kuntoa. Mäkinen solmi asiakkuuden Powerhouse Gymin kanssa. Samalla alkoi yhteistyö personal trainer Jussi Hakalan kanssa.

– Ville oli ja on innokas treenaaja. Häntä saa välillä vähän rauhoitellakin, ettei mies riko itseään liiallisella tekemisellä. Mutta hyvin me olemme löytäneet tasapainon ja tulokset ovat erittäin hyviä, Hakala myhäilee.

Mäkinen myöntää, että hikoilu ja ponnistelu saattavat napata hänet lähes täydellisesti valtaansa.

– Tunnen, että kyseessä on psykofyysinen kokonaisuus. Kun keskityn treenaamiseen, muut asiat unohtuvat. Jos joku juttu on esimerkiksi harmittanut ennen salille menoa, sitä ei välttämättä enää edes muista kuntoilusession jälkeen.

– Uusi tapa elää on vaikuttanut kaikkeen ainoastaan myönteisesti: tiedän, että hyvä kunto näkyy varmasti ulospäin, Mäkinen miettii.

Koronakeväänä ja -kesänä Villellä on ollut aikaa harjoittaa kehonkulttuuria, vaikkakin moottoripyöräily hienolla kelillä onkin syönyt hieman treeniaikaa.

Myös pakollisella keikkatauolla oleva Apulanta on ollut luovassa tllassa.

– Olemme tehneet uusia biisejä. Nykyaika mahdollistaa, että suurin osa sessioista on hoidettu etäyhteyksien avulla.

– Keikaton kesä tuntui ensin ahdistavalta, mutta Apulanta on kääntänyt sen voitoksi tai ainakin ottanut siitä parhaan hyödyn irti. On ilo soittaa yhtyeessä, joka on yhä aktiivinen ja josta on ukkoutuminen todella kaukana, Ville hymyilee.

Ville Mäkinen

Paljasjalkainen, tatuoitu tamperelainen.

Musiikki mukana elämässä leikkikouluiästä alkaen.

Pudotti painoaan yli 30 kiloa kahdessa ja puolessa vuodessa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut