Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Tässä on biisi, joka on yhtä hyvä kuin Tahdotko mut tosiaan, ehkä vielä vähän parempikin" – Vertaa itse, jos et usko Costelloa

Henkilö: Keikaton kesä kuulosti ensin karmealta, myöntää pitkän linjan kitaristi. Nyt valmiina on vanhaan Popeda-klassikkoon vertautuva soolosingle ja Tampereen kesässäkin riittää nähtävää.

Costello Hautamäki koki keväällä 2020 tyrmistyksen tunteen.

– Keikaton kesä kuulosti ensin kamalalta.

– Oli karu tilanne, kun vedät henkselit koko toukokuun soolorundille. Ensinmäistä kertaa olisin päässyt soolona Tampere-talon lavalle. Sen jälkeen tulee ilmoitus, että voit vetää keikat yli kesä- ja heinäkuun osaltakin, Costello muistelee.

Sittemmin jo 1970-luvun lopulla Sensuurissa kitaroinut veteraani on tottunut tilanteeseen ja nähnyt uuden alun valon.

– Nyt ovat keikkajärjestäjät heränneet, kun baarit ovat tietyin edellytyksin auki. Puhelin on soinut ja soolokeikkoja on kyselty ihan kivasti.

Kuhina Costellon ympärillä syntyy tuoreesta soolosinglestä Märkä betoni. Kappaleen ovat tehneet Janne Rintala ja Aki Tykki.

Tässä on biisi, joka on yhtä hyvä kuin Tahdotko mut tosiaan.

– Melko paljon mulle on biisejä tarjottu viime vuosina, mutta olen aina niihin vastannut, että sitten kun teet yhtä hyvän biisin kuin ”Tahdotko mut tosiaan”, niin olen heti kiinnostunut.

– Tässä on vihdoin biisi, joka on ainakin yhtä hyvä, ehkä vielä vähän parempikin, Costello hehkuttaa.

Märkä betoni on Costellon uuden levytyssopimuksen ensimmäinen hedelmä. Jatkossa kitaristilta on luvassa biisejä, joita hän työstää yhdessä muusikkopoikansa Jimin kanssa.

– Sopparini Universal Musicin kanssa takaa, että saan tehdä ja julkaista musaa ihan riittämiin seuraavien vuosien aikana. Se on ihan mahtava juttu.

Hieno asia on myös se, että Ikurin Turpiini pyörähtää vielä käyntiin korona-ajan jälkeen. Popeda soitti juuri nettikeikan Tullikamarin Pakkahuoneen lavalta.

Tuoretta ja kuumaa Lihaa ja perunaa saadaan stagelta näillä näkymin jo elokuussa.

– Popeda starttaa keikoille elokuussa, mikäli Suomen koronatilanne sen sallii. Jos elokuu vielä peruuntuu, niin sitten aloitetaan lokakuussa ja tehdään keikkoja tiiviisti jouluun asti, Costello lupaa.

Eikä raswa lopu koneesta silloinkaan.

– Pysytään terveinä ja jäädään odottelemaan Popedan 50-vuotiskonserttia kesälle 2027, Hautamäki huikkaa.

Onko Märkää betonii uusi Tahdotko mut tosiaan? Vertaa alta!