UFF tuo vintagea Hämpille – Uusi myymäläkonsepti tuodaan Helsingin hipsterikaupunginosista Tampereelle

Kauppa: Helsingin hipsterikaupunginosissa menestynyttä myymäläkonseptia tarjotaan Tampereen trendi- ja ympäristötietoisille nuorille aikuisille.

Avustustoimintaa harjoittava vaatekierrätyssäätiö UFF avaa ensimmäisen Helsingin ulkopuolisen vintage-myymälän Tampereelle.

UFF:n vintage-myymälöissä valikoima on keskittynyt pääasiassa 1980–90-lukujen vaatteisiin. Kohderyhmänä ovat ennen kaikkea trendi- ja ympäristötietoiset nuoret aikuiset.

– Asiakaskunta on pääasiassa teineistä 30–40-vuotiaisiin, kertoo aluepäällikkö Jukka Värtinen.

UFF:lla on ollut erillisiä vintage-myymälöitä muutaman vuoden ajan. Tähän mennessä Suomessa on toiminut kolme vintage-myymälää, joista kaksi on Helsingin Punavuoren liepeillä Fredrikinkadulla ja Bulevardilla ja yksi Kallion ja Hakaniemen välimaastossa Hämeentiellä. Värtinen on vakuuttunut, että Helsingin hipsterikaupunginosissa menestynyt konsepti vetää myös Sisä-Suomen tehdaskaupunki Tampereella.

– Maailma on muuttunut. Kierrätysvaatteiden pitäminen on nykyisin trendi- ja ympäristötietoinen valinta.

Uusi myymälä aukeaa Hämeenkatu 18:ssa maanantaina 3. elokuuta. Yli 260-neliöinen liiketila sijaitsee vastapäätä Sokosta ja Kauppahallia. Vaikka liikehuoneisto on yhdellä Tampereen kaupallisista paraatipaikoista, on nimen omaan vaatekauppa ollut vaikeuksissa kosken länsipuolella. Aiemmin samassa liiketilassa toimi sisustus- ja muotiliike Indiska.

Me uskomme, että vaatekaupalla menestyy Hämeenkadulla kosken tällä puolellakin.

– Me uskomme, että vaatekaupalla menestyy Hämeenkadulla kosken tällä puolellakin, vakuuttaa myymäläpäällikkö Annina Pimiä.

Uskoa lisää se, että UFF:n Hämeenkatu 9:ssa sijaitsevan myymälä vintage-osasto on vetänyt niin hyvin, että sitä on toistuvasti laajennettu. UFF:lla on Tampereella myymälä myös kauppakeskus Duossa Hervannassa.

– Tampereen myymälät ovat myynniltään meidän myymäläverkostomme parhaassa kolmanneksessa, sanoo Värtinen.

UFF saa Suomesta vuodessa lahjoituksina noin 15 miljoonaa kiloa vaatteita. Lajitelluista vaatteista 4 prosenttia tyyliltään sopivia päätyy myytäväksi vintage-myymälöissä.

Kun muutama vuosikymmenen sitten vanhojen vaatteiden pitämistä hävettiin, on se nykyisin yhä useammalle tietoinen valinta.

– Osa tulee yhä hinnan perässä, osalle tämä on ilmasto- ja ympäristövalinta ja osa taas tulee tekemään löytäjä. Jotkut etsivät vanhoja laatumerkkejä niiden kestävyyden takia, listaa Pimiä.

UFF-nimi tulee yleishyödyllisestä säätiöstä U-landshjälp från Folk till Folk i Finland, joka perustettiin Suomessa vuonna 1987. Keräyspisteisiin tuotuja vaatteita myydään myymälöiden lisäksi tukkumyynnissä uudelleenkäyttöön.Myyntituotolla rahoitetaan kehitysyhteistyöhankkeita eteläisessä Afrikassa ja Aasiassa ja ylläpidetään koko Suomen kattava vaatekeräyspalvelu.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut