Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

UFF tuo vintagea Hämpille – Uusi myymäläkonsepti tuodaan Helsingin hipsterikaupunginosista Tampereelle

Kauppa: Helsingin hipsterikaupunginosissa menestynyttä myymäläkonseptia tarjotaan Tampereen trendi- ja ympäristötietoisille nuorille aikuisille.

Avustustoimintaa harjoittava vaatekierrätyssäätiö UFF avaa ensimmäisen Helsingin ulkopuolisen vintage-myymälän Tampereelle.

UFF:n vintage-myymälöissä valikoima on keskittynyt pääasiassa 1980–90-lukujen vaatteisiin. Kohderyhmänä ovat ennen kaikkea trendi- ja ympäristötietoiset nuoret aikuiset.

– Asiakaskunta on pääasiassa teineistä 30–40-vuotiaisiin, kertoo aluepäällikkö Jukka Värtinen.

UFF:lla on ollut erillisiä vintage-myymälöitä muutaman vuoden ajan. Tähän mennessä Suomessa on toiminut kolme vintage-myymälää, joista kaksi on Helsingin Punavuoren liepeillä Fredrikinkadulla ja Bulevardilla ja yksi Kallion ja Hakaniemen välimaastossa Hämeentiellä. Värtinen on vakuuttunut, että Helsingin hipsterikaupunginosissa menestynyt konsepti vetää myös Sisä-Suomen tehdaskaupunki Tampereella.

– Maailma on muuttunut. Kierrätysvaatteiden pitäminen on nykyisin trendi- ja ympäristötietoinen valinta.

Uusi myymälä aukeaa Hämeenkatu 18:ssa maanantaina 3. elokuuta. Yli 260-neliöinen liiketila sijaitsee vastapäätä Sokosta ja Kauppahallia. Vaikka liikehuoneisto on yhdellä Tampereen kaupallisista paraatipaikoista, on nimen omaan vaatekauppa ollut vaikeuksissa kosken länsipuolella. Aiemmin samassa liiketilassa toimi sisustus- ja muotiliike Indiska.

Me uskomme, että vaatekaupalla menestyy Hämeenkadulla kosken tällä puolellakin.

– Me uskomme, että vaatekaupalla menestyy Hämeenkadulla kosken tällä puolellakin, vakuuttaa myymäläpäällikkö Annina Pimiä.

Uskoa lisää se, että UFF:n Hämeenkatu 9:ssa sijaitsevan myymälä vintage-osasto on vetänyt niin hyvin, että sitä on toistuvasti laajennettu. UFF:lla on Tampereella myymälä myös kauppakeskus Duossa Hervannassa.

– Tampereen myymälät ovat myynniltään meidän myymäläverkostomme parhaassa kolmanneksessa, sanoo Värtinen.

UFF saa Suomesta vuodessa lahjoituksina noin 15 miljoonaa kiloa vaatteita. Lajitelluista vaatteista 4 prosenttia tyyliltään sopivia päätyy myytäväksi vintage-myymälöissä.

Kun muutama vuosikymmenen sitten vanhojen vaatteiden pitämistä hävettiin, on se nykyisin yhä useammalle tietoinen valinta.

– Osa tulee yhä hinnan perässä, osalle tämä on ilmasto- ja ympäristövalinta ja osa taas tulee tekemään löytäjä. Jotkut etsivät vanhoja laatumerkkejä niiden kestävyyden takia, listaa Pimiä.

UFF-nimi tulee yleishyödyllisestä säätiöstä U-landshjälp från Folk till Folk i Finland, joka perustettiin Suomessa vuonna 1987. Keräyspisteisiin tuotuja vaatteita myydään myymälöiden lisäksi tukkumyynnissä uudelleenkäyttöön.Myyntituotolla rahoitetaan kehitysyhteistyöhankkeita eteläisessä Afrikassa ja Aasiassa ja ylläpidetään koko Suomen kattava vaatekeräyspalvelu.