OnniBus.com tuplaa liikenteensä, palauttaa myös yhden Tampereen-reitin – "Uskon positiivisen kehityksen jatkuvan"

OnniBus.com palauttaa merkittävästi vuorotarjontaansa maanantaina. Jussi Tuominen, Mediameteli Osk
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

OnniBus.com palauttaa merkittävästi koronan takia vähentämäänsä vuorotarjontaa maanantaina, jolloin myös liikennöinti kokonaan tauolla olleilla reiteillä Tampere–Seinäjoki–Vaasa ja Kuopio–Iisalmi–Kajaani alkaa uudelleen.

Koko verkoston tasolla liikennöinti tuplaantuu, mutta on edelleen noin puolet normaaliajan tarjonnasta.

OnniBus.com joutui koronatilanteen vuoksi supistamaan suurimman osan vuorotarjonnastaan maaliskuun lopulla. Matkustuskysyntä on kasvanut tasaisesti kevään ja kesän aikana ja yhtiö kasvattaa tarjontaansa muutaman viikon välein.

OnniBus.com Oy:n toimitusjohtaja Lauri Helke kertoo, että molempia reittejä, C3-reittiä Tampereelta Seinäjoen kautta Vaasaan sekä C9 reittiä Kuopiosta Iisalmen kautta Kajaaniin on toivottu.

– Asiakkaamme ovat aktiivisia ja ottavat yhteyttä ehdottaakseen eri reittejä. Pyrimme vastaamaan toiveisiin ketterästi, kunhan katsomme reitin olevan taloudellisesti kannattava. Ajamme markkinaehtoista kaukoliikennettä, joten lipputulojen tulee kattaa kustannukset kokonaisuudessaan, toteaa Helke tiedotteessa.

Reittien palauttamisella on myös myönteinen henkilöstövaikutus: palautuva liikenne päättää kuljettajien lomautuksia. Maanantaista alkaen edelleen 55 prosenttia OnniBus.comin kuljettajista on lomautettuna toistaiseksi.

Lauri Helke kertoo, että vuoroja lisätään sitä mukaa kun kysyntä kasvaa ja vuorot täyttyvät.

– Tämänhetkisten täyttöasteiden perusteella uskomme matkustuskysynnän tuplaantuneen kesän alkuun verrattuna. Se on silti noin puolet normaaliajan kysynnästä, mutta uskon positiivisen kehityksen jatkuvan syksyn aikana, Helke sanoo.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut