Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laivalla toiseen suuntaan, pyörällä takaisin – Näsijärvelle on tulossa uudenlaisia lähimatkailupaketteja

Näsijärvelle on tulossa uusia laivaliikenteen ja pyöräilyn yhdistäviä matkailupalveluja.

Visit Tampere Oy:n koordinoima Kestävän matkailun Hub –hanke järjesti kaksi testipäivää, joiden aikana kokeiltiin uusia Mustalahdesta lähteviä laivamatkan ja pyöräretken yhdistäviä päiväretkiä Näsijärvelle.

Retkien määränpäinä olivat Aitolahti ja Ylöjärven Pimeesalmen Telakka, ja aluksena toimi M/S Nottbeck. Pyörämatkan pituus oli molemmilla matkoilla 20 kilometriä.

Testipäivät toteutettiin yhteistyössä Ekokumppanit Oy:n ylläpitämän Pyhä-Näsi – Järvien reitti -matkailureitistön kanssa. Reitillä on jo useamman vuoden ajan voinut ottaa polkupyörän höyrylaiva Tarjanteen kyytiin.

Sen rinnalle haluttiin kokeilla lyhyempiä päiväretkeksi ja koko perheelle soveltuvia rengasreittejä, Pyhäjärven maisemareitin tapaan. Näsijärvellä se ei kuitenkaan onnistu ilman laivayhteyttä.

– Molemmat testipäivät sujuivat todella hienosti sekä asiakaspalautteen että järjestelyjen ja myös sään puolesta. Tällaisille päiväretkille on selkeä tilaus. Nuorin reissun omalla pyörällä polkenut aloittaa syksyllä koulutaipaleen eli se jos jokin osoitti, että pyöräily sopii lähimatkailuun koko perheelle, kertoo testimatkojen järjestelyistä Visit Tampere Oy:n puolesta vastannut projektipäällikkö Matti Pollari tiedotteessa.

Lähtöjä Mustalahdesta Aitolahteen ja Pimeesalmelle oli testipäivinä yhteensä kymmenen ja paikat varattiin nopeasti ennakkoon. Testimatkat olivat ilmaisia, mutta tavoite on, että ne saavat jatkoa kaupallisena palveluna hyvien kokemusten siivittäminä.

Konseptin kehitystä jatketaan Pyhä-Näsin ja M/S Nottbeckin liikennöinnistä vastaavan Näsijärven Laivapalvelut Oy:n yhteistyönä. Seuraavia retkipäiviä on alustavasti luvassa jo heinä-elokuulle.

Kestävän matkailun Hub -hanke on Visit Tampere Oy:n koordinoima ja Pirkanmaan Liiton rahoittama EAKR-hanke.