Koronakevät koetteli: tuntemattomat eivät saaneet halata Eila-mummia – Nyt teatterineuvos saunoo, ui ja nauttii saaressa

Henkilö: Teatterineuvoksen kevät kului koronakaranteenissa. Tuntemattomien halauspyynnöistäkin Eila-mummi joutui kieltäytymään.

Näyttelijä Eila Roine viihtyi korona-aikanaan Ojakadun viihtyisässä kodissa. Katariina Fleming

Katariina Fleming

Vierailu Eila Roineen kotona Ojakadulla on juhlahetki.

Emäntä on kattanut viihtyisään keittiön pöytään sinivalkoiset Maisema-kupit, leiponut pullaa ja paistanut karjalanpiirakoita. Tunnelma on kuin mummolassa.

Mummola Eila Roineen koti onkin. Suku on läheinen ja lapset, lastenlapset ja lastenlastenlapset poikkeavat usein.

– Korona-aikana oli outoa juuri se, ettei voinut tavata. Alkuun ruokakin tuotiin oven taakse. Onneksi myöhemmin saattoi nähdä pikkuisia pihalla ja puistossa. Turvaväli piti tietysti olla.

Lempeä mummi Eila Roine on ollut tuhansille lapsille myös Pikkukakkosen kautta.

– Usein nuoret naiset ja miehet pysähtyvät kadulla juttelemaan ja muistelemaan. Lähes aina he sanovat lopuksi ”saako halata?”, mutta viime aikoina se on ollut kiellettyä.

Saunon, uin ja nautin elämästä.

– Liikunnan harrastaminen on korona-aikana ollut tavallista vaikeampaa. Totuin käymään kaksi kertaa viikossa vesijumpassa ja se loppui kuin seinään. Kävelykunto hiipuu aika nopeasti ellei yhtään liiku, mutta selkä ei kestä pitkää kävelyä. Niinpä olen tehnyt kaksi kertaa päivässä kotona tuolijumppaa ja ulkoillut puistossa. Siellä ihmiset ovat entistä vapaammin jutelleet keskenään, kukin omalla penkillään, kertoo Roine.

Vaikka näyttelijä täyttää ensi vuonna jo 90 vuotta, hän on silloin tällöin tehnyt töitä. Viime aikoina nekin ovat vähentyneet erikoistilanteen takia.

Johanna Vuoksenmaan tulevassa elokuvassa ”70 on vain numero” minulla on pienen pieni rooli. Olemme ennenkin tehneet paljon yhteistyötä, ja se oli mukavaa vaihtelua, kiittelee näyttelijä. Myös joitakin muita töitä on ollut.

– Yksin asuville korona-aika on varmasti ollut rankkaa aikaa. Itse olen lukenut paljon, käynyt muun muassa läpi taas Agatha Christien tuotannon. Myös televisio ja Netflix ovat tuoneet viihdykettä yksinäisiin päiviin.

Muutama päivä sitten Eila Roine pääsi loman viettoon kesämökilleen Enonkoskelle, Savonlinnan lähelle.

– Lapsenlapsi Valtteri perheineen on seurana ja lapsenlapset ovat oikeita kultapaloja. Ensi viikolla vuoro vaihtuu ja Janne-poika saapuu perheineen. Liisa-sisko ja Seppo Mäki ovat pienen venematkan päässä.

– En lähde täältä mihinkään. Saunon, uin ja nautin elämästä. Uusi laiturikin on komea ja turvallinen, kiittelee rakastettu tamperelaisnäyttelijä.

Eila Roine

Elämäntyö TTT:ssa 1951–1994 ja sen jälkeen vakinaisena vierailijana

Uranuurtaja Tv 2:n sarjanäytelmissä, mm. Heikki ja Kaija

Pikku kakkosen rakastettu Eila-mummi 1996–2013

Teatterineuvoksen arvonimi 1995

Pro Finlandia 2006

Tampereen yliopiston kunniatohtori 2018

Avioliitossa Vili Auvisen kanssa 1955 – 1996

Pojat ohjaaja/näyttelijä/ Kuopion Kaupunginteatterin johtaja Tommi Auvinen ja Hämeenlinnan kulttuurikeskus Verkatehtaan toimitusjohtaja Janne Auvinen

Sisarukset Esko, Liisa ja Olavi Roine

Isä näyttelijä Eero Roine

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut