Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matkustusrajoitusten purkaminen näkyy jo – Poliisilta 6 euron arvoinen säästövinkki

Koronaviruksesta johtuvien matkustusrajoitusten pikkuhiljaa helpottuessa kasvaa myös passin ja henkilökortin hakijoiden määrä poliisin lupapalveluissa.

Sisä-Suomen poliisi neuvoo nyt, Ruuhkien ja jonotuksen välttämiseksi kannattaa hakemus laittaa aina vireille sähköisesti, jolloin se 6 euroa edullisempikin kuin henkilökohtaisesti vireille jätetty hakemus.

Osoite on asiointi.poliisi.fi.

Passihakemuksen voi useimmiten tehdä alusta loppuun verkossa, jos hakijalta on otettu sormenjäljet aiempaa passia varten enintään 6 vuotta sitten ja nimi on edelleen sama kuin edellisessä passissasi.

Henkilökorttihakemuksen voi tehdä pelkästään verkossa asioimalla, jos myöntöviranomainen on tunnistanut hakijan passia tai henkilökorttia varten enintään 6 vuotta sitten, hakija on tunnistushetkellä ollut vähintään 12-vuotias ja nimi on edelleen sama kuin edellisessä passissa tai henkilökortissa.

Muussa tapauksessa on varattava asiointiaika henkilökohtaista käyntiä poliisiasemalla varten.. Passihakemukseen tarvitaan enintään 6 kuukautta vanha passikuva tai sähköinen kuvatunnus.

Tunnistamista poliisiasemalla nopeuttaa voimassaoleva passi tai henkilökortti, muussa tapauksessa henkilöllisyydestä voidaan varmistua esimerkiksi poliisin henkilörekistereihin pohjautuvien kysymysten ja esittämiesi asiakirjojen perusteella, jolloin se saattaa viedä aikaa.