G Livelab Tampere täyttää 1 vuoden – Ensimmäisenä vuonna koronasta huolimatta 140 konserttia ja 24 000 asiakasta

Litku Klemetti G Livelabissa Sara Vertanen
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

G Livelab Tampere juhlii yksivuotispäiviään torstaina 23. heinäkuuta.

Juhlapäivänä G Livelabin terassilla on koko päivän kestävä happy hour, ja ilta huipentuu jazzpianisti Aki Rissasen soolokonserttiin.

Heinäkuussa 2019 Tammerkosken rantaan Frenckellin vanhaan pannuhuoneeseen avattu musiikkiklubi on vuoden aikana järjestänyt yli 140 konserttia ja yli 60 muuta yleisö- ja yksityistilaisuutta.

Muusikkojen liiton omistamassa G Livelabissa vieraili ensimmäisen toimintavuoden aikana 24 000 asiakasta.

G Livelab Tampere sai joulukuussa 2019 Tampereen kaupungin vammaisneuvoston esteettömyyspalkinnon. Toukokuussa 2020 se valittiin maailman parhaaksi konserttisaliksi kansainvälisessä Mondo*DR awards -kilpailussa. Samassa kategoriassa ehdolla olivat myös Berliinin filharmonia, Lontoon Royal Opera House sekä China National Center for the Performing Arts.

– G Livelab Tampere on ollut iso ponnistus Muusikkojen liiton edistämistoiminnassa, ja se on kovan työn tulos. Siksi on erityisen hienoa, että klubi jo ensimmäisenä vuonna on lunastanut komeasti paikkansa Suomen ja koko maailman estradikartalla, kommentoi Muusikkojen liiton puheenjohtaja Ahti Vänttinen tiedotteessa.

G Livelabin konserttitarjonta käynnistyi kevään yleisötilaisuusrajoitusten jälkeen jälleen kesäkuussa, ja suuri osa kesän rajoitetun kapasiteetin konserteista on myyty loppuun. Loppukesän ja alkusyksyn aikana lavalle nousevat muun muassa Erja Lyytinen, Eevil Stöö, Kaija Saariaho, Timo Lassy ja Ursus Factory.

G Livelab Tampere avattiin Tammerkosken rantaan Frenckellin vanhaan pannuhuoneeseen elokuussa 2019. Klubin pääsuunnittelusta vastasi Casagrande Laboratory, esitystekniikan ja akustiikan suunnittelusta Akukon Oy ja esitystekniikan ripustuksesta Bright.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut