Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronaviikkoina piknik-kalustoja puistoon lainanneet ravintoloitsijat palkittiin – "Toivottavasti meidän ei tarvitse tehdä tästä palkinnosta perinnettä"

Tamperelaiset ravintoloitsijat Anu ja Sami Lappalainen on palkittu poikkeuksellisesta työstään kevään koronaepidemian aikana Kultainen korona -erikoispalkinnolla.

Palkinnon jakoi tamperelainen olutseura Hämeen tummat ja vaaleat.

Tamperelainen uutisoi huhtikuun lopussa Lappalaisten Gastropub Tuulensuun asiakkailleen Hämeenpuistoon lainaamista piknikpöydistä ja -tuoleista. Valtakunnallista julkisuutta saanut käytäntö otettiin käyttöön myös monissa muissa ravintoloissa.

Normaalioloissa tamperelaiset olutseurat Hämeen Tummat ja Vaaleat sekä Salhojankadun Olutseura ry olisivat jakaneet perinteisen Kultainen humala -palkinnon keväällä.

Koronatilanteen vuoksi palkinnon jako siirtyy myöhempään ajankohtaan, mutta Tampereella 25 vuotta toiminut olutseura Hämeen tummat ja vaaleat päätti kesäkuun kokouksessaan myöntää poikkeuksellisen alkuvuoden 2020 johdosta erityispalkinnon, Kultaisen koronan.

Palkinnon perusteena oli Lappalaisten aktiivinen toiminta kevään koronaviikkojen aikana. Lappalaisten Gastropub Tuulensuu jatkoi toimintaa take away -periaatteella.

– Vikkelästi toimivat ravintoloitsijat ryhtyivät myös lainaamaan tuoleja ja pöytiä, jolloin Hämeenpuistoon syntyi mahtava piknik-alue, jossa turvaväleistä saattoi huolehtia helposti. Puistopiknikille oli selvästi kysyntää. Kun koko Suomi tuntui sulkeutuneen, Tuulensuu tarjosi virkistävän henkireiän raskaaseen kevääseen, sanoo Olutseura Hämeen Tummien ja Vaaleiden tappi eli puheenjohtaja Maritta Leppälä tiedotteessa.

Leppälä korostaa, että Kultainen korona -erikoispalkinto halutaan pitää ainutkertaisena.

– Toivottavasti meidän ei tarvitse tehdä tästä palkinnosta perinnettä.