Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kansanedustaja: Miksi työmarkkinaosapuolet luistavat työllisyystalkoista? – "Pelkällä lämpimällä kädenpuristuksella saati palkkatuella ei saada aikaan kymmeniä tuhansia uusia työpaikkoja"

Keskustan tamperelainen kansanedustaja Jouni Ovaska kummeksuu työmarkkinaosapuolten haluttomuutta auttaa hallitusta sen aikeissa lisätä työllisten määrää.

Hallitus on asettanut tavoitteekseen tehdä päätökset 30 000 uutta työllistä tuovista toimenpiteistä syksyn budjettiriiheen mennessä.

Viime päivinä palkansaajapuolen järjestöt ovat tyrmänneet puheet budjettiriiheen asetetuista tavoitteista.

– Palkansaajaosapuoli on valinnut taktiikakseen siilipuolustuksen. Heidän viestinsä on ollut: ei valmiuksia, vaikuttaa aika vaikealta ja vie aikaa, toteaa Ovaska asiasta lähettämässään tiedotteessa.

Ovaskan mukaan ennen budjettiriihtä työmarkkinaosapuolet pitäisi saada kokoon pääministerin johdolla niin kutsuttuun työkokoukseen.

– Pelkällä lämpimällä kädenpuristuksella saati palkkatuella ei saada aikaan kymmeniä tuhansia uusia työpaikkoja. Julkisuudesta saatujen tietojen mukaan viime kesästä asti toimineiden työllisyysryhmien työ on ollut verkkaista. Tämän pitäisi herättää kaikki osapuolet.

Ovaska kiittää työmarkkinaosapuolia koronan aikana tehdyistä nopeista toimista koskien muun muassa työlainsäädäntöä ja sosiaaliturvaa.

Ovaska myöntää, että päähallituspuolueiden syksyiset puoluekokoukset asettavat oman haasteensa valmistelulle.

– Keskustan osalta tilanne on rauhoittunut valtiovarainministerivaihdoksen myötä. Vielä tässä vaiheessa on vaikea arvioida, mikä vaikutus on sosiaalidemokraattien puheenjohtajan vaihdoksella, kun ay-taustainen Antti Rinne siirtyy sivuun.