Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oliko siitä mitään hyötyä? Tuleeko siitä melua, pölyä ja päästöjä? – Rantatunnelin vaikutuksista kattava kysely

Tampereen Rantatunnelin vaikutuksia asukkaisiin sekä Rantaväylän ja lähialueiden liikenteeseen selvitetään kyselyllä.

Vastausaikaa on elokuun loppuun saakka.

Kyselyyn toivotaan vastauksia autoilijoilta, pyöräilijöiltä ja jalankulkijoilta ja lähialueiden asukkailta.

Kysely on kaksiosainen. Kyselyn ensimmäiseen osaan voivat vastata liikkujat - autoilijat, pyöräilijät ja jalankulkijat - ja jälkimmäinen osa on tarkoitettu vain tunnelin lähialueiden asukkaille.

Autoilijoilta tiedustellaan muun muassa, kuinka liikenne sujui ennen Rantatunnelia ja nyt kun se on käytössä ja kuinka hyvin keskusta on saavutettavissa idän ja lännen suunnista.

Lisäksi palautetta pyydetään liikenteen sujuvuudesta tunnelissa, Rantaväylällä sekä lähialueiden kaduilla. Jalankulkijoilta ja pyöräilijöiltä kysytään lähialueiden kävely- ja pyöräteistä, niiden turvallisuudesta, laadusta ja tunnelmasta.

Rantatunnelin lähivaikutusalueiden asukkaille suunnatussa osiossa pyydetään palautetta liikenteen aiheuttamasta melusta, pölystä ja päästöistä. Asukkaat pääsevät myös arvioimaan Rantatunnelin käyttöönoton vaikutuksia asumisviihtyvyyteen, maisemaan, kaupunkikuvaan ja ranta-alueiden virkistyskäyttöön. Lähivaikutusalueen asukkailla tarkoitetaan alle 300 metrin etäisyydellä niin tunneliväylästä kuin kulkuaukoistakin asuvia.

Kysely on Rantatunnelin käyttöönoton jälkeistä seurantaa. Rantatunnelin tiesuunnitelmaan kuuluu Tampereen Rantatunnelin ympäristön muutosten seurantaohjelma.

Seurannassa ovat muun muassa ilmanlaatu, melu, liikenne, pohja- ja pintavedet, arseeni, maisemavaikutukset ja ihmisiin kohdistuvat vaikutukset.

Vastaa Rantatunneli-kyselyyn täällä!